Nederland, Maastricht12 april 2022, door Bo Peters

Dé groene stadstuin in Maastricht: Livin’ Room Maastricht

Nederland, Maastricht, 12 april 2022, door Bo Peters

Dé groene stadstuin in Maastricht: Livin’ Room Maastricht

Niet nieuw, maar Livin' Room is  wel een echte favoriet om zeven dagen in de week te ontbijten (of lunchen, of ‘enen’ u begrijpt: kan allemaal hier) downtown Maastricht. Alleen de naam al, gezellig toch? Zodra je een voet over de drempel zet, voel je: ik stap binnen in een huiskamer. Niet eerder was een naam zo accuraat gekozen. Stap vooral nog even door naar de weelderige, groene binnentuin – waar je je écht in een groene oase waant en het drukke gedeelte van de stad achter je laat – en parkeer jezelf op een bankje. In de zon. Bestel een koffietje en voilà: klaar voor de dag.

Livin’ Room, Maastricht

Livin’ Room, Maastricht

Livin’ Room is een ontbijt- en lunchplek gelegen in het centrum van Maastricht, de Heggenstraat, in (hoe kan het ook anders in deze stad) een statig, klassiek, smal pand. Niets van die statigheid is echter binnen te merken: Livin’ Room karakteriseert zich met name door de ongedwongen, gezellige sfeer. Houten tafels, knappe bistrostoelen, véél planten en een ware openhaard bepalen hier het interieur. En er knalt (oké, op een fijn volume) Elvis door de speakers. Je bestelt het, overigens verrukkelijke, eten aan de bar – bij de vriendelijke Griekse eigenaren- en aan reserveren doen ze niet. Zo werkt dat hier, bij Livin’ Room. 

Dan nu, dat verrukkelijke eten: er wordt geen gebruik van kunstmatige zoetstoffen, wél van zo veel mogelijk lokale en organische producten en de keuze voor de veggies is ook nog eens reuze. Pluspunten. Wil je je geen dilemma op de hals halen met al deze goede opties? Kies dan gewoon voor de populaire Falafellaz: goddelijke ovengebakken falafel met baba ganoush, tomaat, spinazie, wortel en tahini saus op een verrukkelijk pitabroodje. Hiermee kun je niet de fout in gaan, zeggen we uit ervaring. Dus doe ons dat maar en dan zien we je vanzelf verschijnen, daar bij Livin’ Room!