Nederland, Venlo5 april 2022, door Bo Peters

Traiteur alert! De Borrelwinkel, Venlo

Nederland, Venlo, 5 april 2022, door Bo Peters

Traiteur alert! De Borrelwinkel, Venlo

Een goede traiteur: we zijn er dol op. Dus maak kennis met de Borrelwinkel (Venlo, Noord-Limburg). Bij Bart houden we van – al is dat eigenlijk een understatement, we lóóóve met uitroeptekens - lekker eten en drinken. Kaas, wijn, lekkere broden, smeersels: you name it en wij lusten het. Gemak dient de mens, dus binnen no time een goed gevulde tafel hebben, is het einde. Omdat iedereen wel eens zin heeft in gemak. Weten waar de goede traiteurs zitten, is dan ook erg handige up-to-date kennis. Bij deze weer eentje om op je must go-lijst erbij te zetten: de Borrelwinkel in Venlo. You’re welcome.

De Borrelwinkel, Venlo

De Borrelwinkel, Venlo

De Borrelwinkel is sinds 2020 gevestigd op een puike plek in Venlo, in één van de meest leuke straatjes genaamd de Klaosstraot. De eigenaresse is ooit begonnen met haar eerste restaurant in Amsterdam. Opende vervolgens hier al snel haar tweede restaurant (een dessert-restaurant, bestaat het? Ja, het bestaat!) om daarna haar kookkunsten verder te verspreiden naar ’t Gooi. Dat de liefde haar naar Limburg bracht, maakt dat de Limbo’s onder ons – of de vakantiegangers, want de provincie is écht de moeite waard – kunnen genieten van haar on point kookkunsten.  Zijn we daar even blij mee.

Alles (oké, vrijwel alles) is hier huisgemaakt. En alles – jawel, dit wel echt álles – is vers. Need we say more? Als je binnenstapt in de knappe winkel, krijg je al snel de mogelijkheid om te proeven. Dat is pas een warm ontvangst. Nieuwerwetse smaken staan hier centraal. Denk aan balsamico met goud of truffel of breekbrood gemarineerd in knolookolie. Jum. Geen doorsnee gerechtjes om te proeven en dat levert keuzestress op. Dus tip van flip: er past altijd meer in je buik dan je denkt. Je kunt daarbij zelf hun huisgemaakte oliën ‘tappen’ en brengt de volgende keer dat je gaat gewoon je lege fles weer mee om ‘m te vullen. Duurzaam! Mocht je zelf een etentje organiseren, doe jezelf (en je gasten) dan een plezier en haal hier je eten. Schenk bij je diner een homemade gin met blauwe-bes en rozemarijn (avec glitters dus, shiny) en prosecco on the side. Och, wat is dat zalig. Genieten maar! Dus onthoud: voor kaas, brood en wijn moet je bij de Borrelwinkel zijn.

 

Psst. Uit betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat de Borrelwinkel binnenkort een restaurant opent, op óók een leuke plek in Venlo, waarbij ze het concept ‘maaltijdvervangend borrelen’ gaan aanbieden. You had us bij dat woord. Kan niet anders dan een topper worden.