Nederland2 april 2024, door Sanne Carbaat

De leukste pop-up (buiten)restaurants door heel Nederland – de 2024 editie

Nederland, 2 april 2024, door Sanne Carbaat

De leukste pop-up (buiten)restaurants door heel Nederland – de 2024 editie

Eten buiten de deur is misschien wel een van onze grootste hobby's, daarom vinden we het extra leuk als we naar een pop-up restaurant kunnen; even helemaal wat anders, nieuw en het voelt toch nèt iets specialer. Extra leuk in de zomer, want dat betekent veel buitentafelen op onverwachte en bijzondere locaties door heel Nederland. Deze pop-up restaurants vallen in de categorie natuur en rust of juist midden in de bruisende stad. Hoog tijd dus om de leukste pop-up restaurants door heel Nederland op een rijtje te zetten. Een lijstje waarvan we vermoeden dat het deze zomer zeker nog verder zal gaan groeien.

 

Zin in nóg meer buitenlucht? Bij deze glampings in Europa kun je (lekker comfortabel) slapen in de buitenlucht.

Dille & Kamille pop-up restaurant | 14, 16, 17 en 18 mei, Utrecht

Dille & Kamille pop-up restaurant | 14, 16, 17 en 18 mei, Utrecht

Dille & Kamille introduceert de ‘Meimaand Groentemaand’! Een hele maand waarin groente in de schijnwerpers staat. Zo willen ze mensen inspireren om lekker én bewust te eten met groenten van het seizoen. We like!

Er wordt niet alleen een inspirerend kookboek gelanceerd in samenwerking met 2-sterren chef Sidney Schutte, er komt ook een uniek Dille & Kamille pop-up restaurant in Utrecht, waar je de gerechten uit het kookboek kunt gaan proeven. Een vijfgangendiner met groente, samengesteld door Sidney Schutte, in de sfeervolle serre aan de Oudegracht 176.

Alleen op 14, 16, 17 en 18 mei, dus reserveer snel je plekkie!

Dille & Kamille Pop-Up Restaurant

Wijnrestaurant op het land | 29 juni t/m 28 juli, Voerendaal

Wijnrestaurant op het land | 29 juni t/m 28 juli, Voerendaal

Als we het over dineren tussen de mooiste wijngaarden met het lekkerste eten hebben, dan denken we al snel aan Toscane, wat helemaal begrijpelijk is. Gelukkig is het ook wat dichter bij huis te vinden, Wijn Restaurant Op Het Land is precies zoals het klinkt: een restaurant tussen de wijngaarden van Landgoed Overst in Voerendaal. En geloof ons, dat wil je. Het Limburgse heuvellandschap zorgt voor het prachtige decor van de omgeving van het restaurant. De vijfde editie zal plaatsvinden van 29 juni t/m 28 juliMaar let op! Tickets zijn al te bestellen, dus wees er snel bij, want het is binnen no time uitverkocht.

Wijnrestaurant op het land

Zeven, Quadenoord

Zeven, Quadenoord

In de Veluwse bossen vind je buitenrestaurant Zeven. Eigenlijk geen pop-up, maar wel de vibe die je verwacht van een eenmalige beleving in het bos, dus we kiezen ervoor om Zeven toch in dit lijstje te zetten. Chef Joris van Tongeren (ex Toscanini) en Matthieu Fijan (ex Vuurtoreneiland) en hun team serveren in het buitenrestaurant een overheerlijk zevengangenmenu gemaakt met lokale en pure ingrediënten. Op landgoed Quadenoord kun je komen eten, mits je ook blijft slapen. Je slaapt in een comfortable tipi (lees met bed, kachel en privacy) en mag pas weer naar huis nadat je tot rust bent gekomen na een nacht onder de sterren en een lekker ontbijtje. Willen we!

Zeven op Landgoed Quadenoord

 

 

Fruits de Mer in de Wijngaard | weekenddagen in juni t/m september, Amstelveen

Fruits de Mer in de Wijngaard | weekenddagen in juni t/m september, Amstelveen

Na geslaagde eerste drie edities is ook 2024 weer aan de beurt: Fruits de Mer zal er dit jaar weer op fietsafstand van Amsterdam zijn. Een stukje Frankrijk tussen de wijngaarden van Amstelveen. Oesters slurpen en een Franse baguette smeren, terwijl je zit te nippen aan een goede vino. En het leukste is dat de wijn wordt gemaakt van de druiventrossen waar je zelf tussen zit. In de wijngaard staan vijftien tafeltjes voor twee tot vier personen. Na een rondleiding door de wijngaard (met een glas bubbels) worden de tafels vol gezet met allerlei lekkers. As we speak (april 2024) zijn de precieze data nog niet bekend, dus houd de website in de gaten voor wanneer je die felbegeerde tickets kunt inslaan!

Fruit de Mer.

Terra Wolde farm to table

Terra Wolde farm to table

Vorige jaar een pop-up; nu een restaurant. Dit is er eentje uit de categorie eten én slapen. Terra Wolde is een buitenhotel, bostuin, farm-to-table restaurant (Pomponius), boomgaard en moestuin. Er wordt gekookt op open vuur met eigen verbouwde ingrediënten uit de moestuin en het bos. Het restaurant bestaat uit een keuken in een knusse kas en je dineert dan ook in de bostuin.  Er staan bell tenten, een off grid boshuisje en yurt voor je klaar. Enne… De koters zijn ook van harte welkom.

Bij Terra Wolde geloven ze erin dat je pas echt tot rust komt als je je meerdere dagen laat onderdompelen. Daarom boek je minimaal twee nachten (en dat is écht geen straf!). Het zomer arrangement is in de voorjaarsvakantie (30 april tot en met 5 mei), de maanden juli en augustus en alle weekenden van mei tot september.

Terra Wolde

Restaurant Bohiem | 30 ei t/m 1 september, Dronten

Restaurant Bohiem | 30 ei t/m 1 september, Dronten

Het eerste Nederlandse slapen-en-eten concept opende zijn deuren in 2021 in de Veluwse bossen. In 2024 zal Bohiem weer plaatsvinden in Dronten. Bij Bohiem is het dineren met lokale en wilde ingrediënten in een oude kas omringd door velden vol wilde bloemen en kruiden. En het wordt nog beter. Natafelen doe je bij het kampvuur met een dennen-gin tonic en s’mores (yum!). Daarna rol je je luxe tent in en in de ochtend word je naar buiten gelokt door de geur van verse koffie en brood.

De tickets zijn al in de verkoop en bijna uitverkocht, maar er zijn nog plekken op donderdag- en zondagavonden te verkrijgen.

Bohiem

Pop-up Restaurant SterkWater

Pop-up Restaurant SterkWater

Oké, oké. Dit pop-up restaurant valt in de droomcategorie. SterkWater is een reizend restaurant met de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie als decor. Steeds weer een andere locatie en een andere vorm. Alles bij elkaar komt het erop neer dat het lekker tafelen is in combinatie met struinen door de indrukwekkende monumenten. De tickets zijn al in de verkoop dus overleg snel met je entourage naar welke plek jullie willen.

Sterkwater

Pop up De Maaltuin

Pop up De Maaltuin

Zusje van SterkWater is De Maaltuin. Zelfde concept met een rondreizend restaurant, maar De Maaltuin gaat langs paleizen, weelderige tuinen of andere parels. Deze zomer staan Paleis Soestdijk, Bomenmuseum Gimborn, Vliegbasis Soesterberg, Bijlmerbajes , Slot Zuylen, Muiderslot, en Botanische Tuinen Rotterdam op de planning, om er maar een paar te noemen. Soms is het dineren in de tuinen, soms in een kas, in een tent of in een oude garage. Doordat het steeds een andere setting is, kun je gerust naar meerdere edities gaan.

De Maaltuin – edities en data

Het asperge diner

Het asperge diner

Het Aspergediner is alles wat je verwacht bij een aspergediner: een vier-gangen-menu vol asperges! Eentje voor de liefhebbers dus, maar ook voor de niet-liefhebbers is er een alternatief menu. Want je kunt ook komen voor de locatie waar het diner zal plaatsvinden. Met uitzicht over de akkers van de asperges en de ondergaande zon. Je kunt een plekje reserveren van 30 mei tot 16 juni en het diner zal plaatsvinden op de aspergeakkers van Blaricum.

Het Aspergediner

Dine on Water

Dine on Water

Schip Ahoi, welkom aan boord! Zei iemand daar varen en dineren tegelijk, waar kunnen we ons inschrijven? Het pop-up concept dine on Water  is terug op de SUPPER Cruise. De avond trap je af met een cocktail op het dek en als de kapitein ready to go is, mag je plaatsnemen aan je tafel op de eerste verdieping. Hier heb je uitzicht op de bezienswaardigheden van de stad, terwijl je langs de skyline van Amsterdam vaart. Een culinaire reis en een avondje voor in de boeken.

Wil je deze avonden delen met alleen je vrienden of familie? Maak dan gebruik van de Dine on Water private dining. Je eigen privé terras met alles wat je nodig hebt, vooral heel belangrijk: een eigen bar!

De lente-editie is net geweest, maar een little birdy told us dat er ook weer een zomereditie komt!

Dine on Water (Opstappen bij Pier 14: De Ruijterkade 14 – Amsterdam)

SOIRÉES SEPTEMBRE IN KASTEEL DE HAAR

SOIRÉES SEPTEMBRE IN KASTEEL DE HAAR

Een oude traditie komt in september weer tot leven: de septemberdiners van baron en barones Van Zuylen van Nijevelt-de Rothschild. Diners in de stijl van een eeuw geleden, haute cuisine, van een imposante entourage en van de adellijke grandeur. Een unieke kans voor liefhebbers die verwend willen worden door een culinaire hoogstandjes en historische entertainment. Vanaf mei 2024 kun je deze ervaring boeken. Je moet er wat wat voor neerleggen; een plekje aan een tafel kost €245 per persoon. Voor alle informatie en de geschiedenis achter deze plek, kun je terecht op de site.

Kasteel de Haar