30 juni 2021, door Anne Abendroth

De leukste pop-up (buiten)restaurants door heel Nederland

30 juni 2021, door Anne Abendroth

De leukste pop-up (buiten)restaurants door heel Nederland

Pop-ups zijn AAN! De laatste tijd stromen er zoveel leuke pop-ups binnen. Elke week ontdekken we wel weer een nieuw buitenrestaurant waar je heerlijk kunt vertoeven. De pop-ups vallen in de categorie natuur en rust of juist midden in de bruisende stad. Hoog tijd dus om de leukste pop-up restaurants door heel Nederland op een rijtje te zetten. En hou 'm goed in de gaten, want we zullen de lijst up to date houden.

Pop-up restaurant Löss

Pop-up restaurant Löss

Bij pop-up restaurant Löss staat de oeroude lössgrond centraal. Wat die grond precies te bieden heeft? Dat is een verrassing. De avond begint in ieder geval met een amuse die wordt gevolgd door een voor- tussen, hoofd- en nagerecht, waarbij zoveel mogelijk gebruikt wordt gemaakt van verse gewassen die op de Zuid-Limbolandse bodem groeien. De avond wordt afgesloten met zonsondergang die je perfect kunt zien vanuit de kas waarin je eet.

Eerlijk is eerlijk, als je niet in Limburg woont moet je wel een stukje rijden om bij Löss te kunnen eten. Het pop-restaurant ligt namelijk onder Maastricht, zeg maar tegen de grens met België aan. Hallo weekend weg!

Löss

Pop-up restaurant De Vuurplaats

Pop-up restaurant De Vuurplaats

Op Boerderij Eyckestein in Maartensdijk, Provincie Utrecht moet je zijn. Daar zijn oprichters Janine Baker en Martijn Korving deze zomer neergestreken met hun pop-up restaurant De Vuurplaats. Ze hebben de handen ineen geslagen om een unieke culinaire beleving te creëren. En dat is gelukt! Janine is vinologe en heeft ervaring in de event catering, Martijn is kok en heeft een eigen restaurant in Rotterdam gehad. Een win-win als je het ons vraagt. Met het koken boven houtvuur op de Asado-barbeque (Argentijnse manier van barbecue’en, wisten wij ook niet) is Martijn een nieuwe weg ingeslagen, wat verrassende gerechten heeft opgeleverd.

De Vuurplaats

Fruits de Mer in de Wijngaard

Fruits de Mer in de Wijngaard

We pakken door met een stukje Frnkrijk op fietsafstand van Amsterdam: oesters slurpen en een Franse baguette smeren, terwijl je tussen de wijngaarden zit te nippen aan een goede vino. En het leukste is dat de wijn wordt gemaakt van de druiventrossen waar je zelf tussen zit. In de wijngaard staan 15 tafeltjes voor twee tot vier personen. Na een rondleiding door de wijngaard met een glas bubbels, worden de tafels vol gezet met allerlei lekkers. ‘Fruits de mer in de wijngaard’ opent op iedere zondag van 6 juni tot en met 1 augustus. Lees meer.

Strandvier

Strandvier

Oke, niet echt een pop-up deze maar we denken zo vanaf het voorjaar iedere keer weer aan het té leuke Strandvier in Monnickendam, het best bewaarde geheim van Groot Amsterdam. Het is er leuk, fris, lekker en je zit er te gezellig – vooral ook wie een aantal koters mee op sleeptouw heeft.

Lees meer

Bar Piquette

Bar Piquette

We blijven nog even hangen in die heerlijke Franse sferen. Want Bar Piquette is HET Franse zomerterras aan ‘t IJ. But there’s more. Wat dacht je van een ‘verboden’ drankje en een menu waar je u tegen zegt. Verboden drankje, huh? Ja-ha, je hoort het goed. Door oude regelgeving is het drankje, ook wel bekend als ‘piquette’ verboden. ‘Piquette’ is een licht alcoholisch én licht sprankelend wijnproduct dat Franse boeren vroeger maakten van de resten van druiven. Maarre… Het team van Bar Piquette Amsterdam wil het oude dogma doorbreken. En dat is precies wat ze doen door hun eigen variant te serveren. Op naar Bar Piquette! Lees meer.

De Kok & De Maître

De Kok & De Maître

Op de negende verdieping van het Mariott Residence Inn Hotel in de Amsterdamse houthavens vind je deze toffe pop-up. Wat deze pop-up unlike any other maakt, is dat er steeds vanaf half acht een bijzonder verrassingsmenu uit de ‘fusion’ keuken wordt geserveerd. Deze keuken kookt met verse, lokale seizoensproducten bereid met een Aziatisch tintje. Oh en voor de vegetariër of veganist onder ons is het ook feest, want er wordt vooral met plantaardige producten gekookt. Hier en daar wordt er verantwoordelijke vis, vlees of zuivel aan de gerechten toegevoegd. Maarre… Je eet hier nooit hetzelfde, want om de twee weken wordt het menu aangepast. De Kok & De Maître

 

Pop-up Restaurant Sterk Water

Pop-up Restaurant Sterk Water

Oké, oké, oké. Dit pop-up restaurant valt in de droomcategorie. Want je tafelt hier in de tuinen van het Muiderslot. En toegeven, wie wil dat nou niet? Precies. Tijdens het ‘walking dinner’ in de tuinen van het kasteel word je meegenomen door een rijke geschiedenis aan het water. Je tafelt dan ook telkens op een andere plek en geniet van een heerlijk gerecht, drankje en de sprookjesachtige locatie. Vanaf 17 juni tot en met 1 augustus 2021 is het Muiderslot hét decor voor een sprookjesachtige zomereditie van pop-up restaurant SterkWater.

Maarre… Als je de ultieme prinsen/prinsessen ervaring wil meemaken (en hier enkel tafelen niet genoeg is), kun je ook kamperen in de pruimenboomgaard van het Muiderslot. Het enige wat je moet doen, is je slaapzak en matje meenemen. S’Ochtends geniet je van een lekker ontbijt met uitzicht op het sprookjesachtige décor. Lees meer.

Restaurant Bohiem

Restaurant Bohiem

Het eerste Nederlandse slapen-en-eten concept opende zijn deuren in de Veluwse bossen in juni 2021. Uit eten gaan is natuurlijk al een feestje, en hoe heerlijk dat je daarna voldaan gaat tukken in één van de tipi’s. Het team bereidt heerlijke gerechten op open vuur, groenten garen in de grond en pekelen (marineren in zout water). Het menu wordt bepaald door het aanbod wilde ingrediënten in de omgeving, en wordt soms zelfs direct uit het bos gehaald. De avond eindigt rondom het kampvuur met een huisgemaakt digestief van dennennaalden en s’mores. Daarna overnacht je in een luxe tipi en word je wakker met een stevig ontbijt. Een totaalbeleving waar je u tegen zegt. Lees meer.

Pop-up Terra Wolde

Pop-up Terra Wolde

Dit is er nog zo eentje uit de categorie eten-en slapen. Maar goed… The more the merrier, right? Er wordt hier eveneens gekookt op open vuur met eigen verbouwde ingrediënten uit de moestuin en het bos. Het restaurant bestaat uit een keuken in een knusse kas en je dineert dan ook in de bostuin. Dikke bonus dat je hier ook kunt tafelen in het restaurant zonder verblijf. Waar je slaapt? In heuse bell tenten op comfortabele tweepersoonsbedden. Enne… De koters zijn ook van harte welkom. Lees meer.

Het Hof van Eden

Het Hof van Eden

Last but certainly not least popt een tijdelijk drie-sterren-restaurant op. In het Eden Hotel om precies te zijn, maar dan omgetoverd tot Het Hof van Eden. Verdeeld over drie weekenden in juli koken zes chefs (goed voor maar liefst 9 Michelin sterren) de sterren van de hemel. En ja leive mensen, dit wil je niet missen. Lees meer.