Frankrijk, Parijs23 november 2023, door Merche Ariza Gallego

Het beste buffet ooit: Libanees eten bij Liza in Parijs

Frankrijk, Parijs, 23 november 2023, door Merche Ariza Gallego

Het beste buffet ooit: Libanees eten bij Liza in Parijs

Als Nederlanders is het eerste wat bij ons naar boven komt bij een lopend buffet een gekke mix van frikandellen, nasi en sushi. Als kind is dat natuurlijk het paradijs, maar we zijn er wel achter gekomen dat een buffet daadwerkelijk overheerlijk en qua kookkunsten van een ander kaliber kan zijn. Bij het Libanese restaurant Liza in tweede arrondisement in Parijs smul je van het buffet der buffetten. Het is onmogelijk om maar één keer langs de schalen te gaan, en hoe vol je ook zit, voor een selectie van desserts is er gek genoeg altijd plek. Heb je al honger? Wij anders wel. À Paris!

Libanees buffet

Libanees buffet

Als je van de Midden-Oosterse keuken houdt, dan móét je hierheen. ‘s Avonds kun je er à la carte eten, maar wij zouden aanraden om ‘s middags te gaan lunchen bij Liza voor het buffet. Let wel op, reserveren is noodzakelijk.

De grote tafel staat vol met schalen met de lekkerste dingen. Klassiekers zoals falafel en hummus worden geserveerd, maar ook voor ons onbekende Libanese gerechten die je keer op keer blijft opscheppen. Favoriet waren de fatouche, arnabit meklé en de huisgemaakte labneh. Na een paar rondes kun je niet meer eten, zo vol zit je buik van al dat lekkers. Maar ja, dan staat er nog een selectie van desserts en lijkt er toch nog wel ruimte te zijn voor een bordje zoetigheden. We dromen er nog steeds over…

Liza