Nederland, Groede23 januari 2020, door Barts Boekje

Logement Fonteyn is een droom voor interieurliefhebbers

Nederland, Groede, 23 januari 2020, door Barts Boekje

Logement Fonteyn is een droom voor interieurliefhebbers

Logement Fonteyn ligt aan het meest idyllische marktplein van Zeeuws-Vlaanderen, of misschien wel van heel Zeeland. Sfeervoller wordt het niet. En dan hebben we het nog niet eens over de knappe looks van het appartement gehad. Eenmaal ingecheckt bij hét logeeradres van Groede is het wel erg verleidelijk om niks anders meer te willen. En mocht je nou toch je draaicirkel willen vergroten, dan ligt het strand 3 kilometer verderop.

Logement Fonteyn

Logement Fonteyn

Zodra je de drempel van Logement Fonteyn over bent waan je je in een droom voor interieurliefhebbers: alles draait om kleur, architectuur en comfort. De houten balken, verse bloemen, bijzondere kleden en oude bouwmaterialen vertellen een verhaal. Het appartement is omringd door grote raampartijen met kleine ruitjes die je omhoog kunt schuiven. Het heeft iets statigs. Plof neer op de donkerblauwe banken en tuur over het magische plein, de kerk, muziektent en fontein. De huizen rond het plein zijn tijdens de oorlog bewaard gebleven omdat het Rode Kruis hier was gevestigd. Een plek met een verhaal.

Anno 2020 is dit een heerlijk ontspannen logeeradres voor vier personen, waarvan er twee op een soort vide kunnen slapen. Het appartement is zelfvoorzienend en heeft een volledig ingerichte keuken. Da’s leuk, maar stiekem ben je slechts een trappetje verwijderd van een perfect ontbijt en de lekkerste taart. Ijssalon en koffiebar Fonteyn op de begane grond is van dezelfde eigenaren en dat zijn mensen met smaak, dat moge inmiddels duidelijk zijn. Na een dagje strand is dit – letterlijk – een verrukkelijk eindstation.