Nederland, Zeeland30 december 2019, door Maartje

Lief huis twee punt nul: Wit Huisje Zeeland!

Nederland, Zeeland, 30 december 2019, door Maartje

Lief huis twee punt nul: Wit Huisje Zeeland!

Ah heel, heeeeel vaak bejubeld - en niet alleen door ons maar door ongeveer voltallig instagrammend Nederland, is Lief Huisje Zeeland, het heerlijke vakantiehuis in het Zeeuwse gehucht Turkye, gemeente Waterlandkerkje (beide ieniemienie). Nu is Lief Huisje Zeeland te gek, en de perfecte uitvalsbasis voor een (romantisch) weekend weg voor twee, of als je, in je eentje, even wat te doen hebt. Zeg, een boek schrijven, ofzo. Allemaal top, maar Lief Huisje Zeeland is niet perse reuze geschikt voor kinderen vanwege de echt wel hele steile en vrij enge trap. Goed om te weten, nietwaar? Maar er is nieuws! En het heet Wit Huisje Zeeland.

Wit Huisje Zeeland

Wit Huisje Zeeland

Met een baby naar Lief Huisje Zeeland kan best. Zo eentje die grote mensenarmen nodig heeft om van A naar B te komen. Maar vanaf een jaar of twee, als de wereld een krentenbol lijkt en alles getest en betast moet worden, dan is de grotere broer van Lief Huisje Zeeland, Wit Huisje Zeeland, een veel beter idee.

Dezelfde eigenaresse, dezelfde omgeving, dezelfde ongedwongen precies-goed styling. Ook fijn: Lief Huisje Zeeland is rete-populair en zit vaak al máánden vol (kijk vooral 9 maanden vooruit als je zeker wilt zijn van een weekend in Waterlandkerkje), en Wit Huisje is nét wat minder bekend. Zal niet lang duren hoor, maar toch. 

Het huisje is net wat ruimer en de tuin is royaal: vooral in de zomermaanden een groot feest om in te bakken (papa en mama) of te spelen (jeweetwelwie). Er is een heerlijk bad, je wandeld of fiets in no time naar het strand, Gent en Brugge vind je op een half uurtje rijden met de auto en alles is Iske-stijl verrukkelijk. Overigens is de dame des huizes as we speak bezig met huisje 3: Bakhuisje Zeeland. Vast en zeker ook een dijk van een aanrader.