Nederland, Middelburg14 december 2019, door Maartje

3 x slapen in het mooie Middelburg, zeeland

Nederland, Middelburg, 14 december 2019, door Maartje

3 x slapen in het mooie Middelburg, zeeland

Er zijn van die periodes dat je gewoon ergens zin in hebt. Pindakaas-periodes noemen we dat. Herkenbaar? Vast wel. Ineens wil je het, en ineens wil je het continu. Dat hebben wij plots met Zeeland. En hoe! We struinden de provincie af en bekeken 'm vanuit verschillende standpunten. Zoals vanuit Middelburg, om maar ergens te beginnen. Hier lees je het leukste van de Zeeuwse stad, en hieronder onze drie favoriete adressen om de binnenkant van onze ogen te bekijken: 3 x slapen in het mooie Middelburg, Zeeland.

De toegankelijke: Hotel Loskade 45 Middelburg

De toegankelijke: Hotel Loskade 45 Middelburg

Betaalbaar logeren in Middelburg? Enter de frisse hotel-brasserie Loskade 45, een fraai familiehotel vrijwel pal tegenover het treinstation. Fris en van nu maar ook goed om te weten is dat de maatschappelijke verantwoordelijkheid hier verdergaat dan het kiezen van Fairtrade-koffie: er worden werkervaringsplekken aangeboden aan mensen die wat extra begeleiding nodig hebben en aan verspilling wordt niet gedaan. Met 9 kamers en 4 appartementen een lekker kleinschalig hotel (Loskade 45), voorzien van een groot restaurant waar je ook goed terecht kunt zonder kamersleutel.

De statige: Boutique Hotel Roosevelt Middelburg

De statige: Boutique Hotel Roosevelt Middelburg

Chiquer is het bij Boutique Hotel Roosevelt, stiekem de mooiste van het hele stel. Kamers hebben warme kleuren, de suites zijn gehuld in naturel tinten en modern design is knap gemixt met antiek. Hoge plafonds, houten vloeren, stoere binten en een luxe badkamer met regendouche, alles piekfijn in orde. Dat geldt overigens ook voor de locatie: de de luwte en toch super centraal (Nieuwe Burg 42).

(tekst gaat verder onder de foto)

De jongste: Sir Franklin Middelburg

De jongste: Sir Franklin Middelburg

Eveneens in een oude centrum van Middelburg, in een waanzinnig historisch pand, opende het nieuwe boutiquehotel en brasserie Sir Franklin. Een hotel, en dus 365 dagen per jaar open en de perfecte plek voor, bijvoorbeeld, een uitgebreid kerstontbijt. De rest van de dag zijn de Zeeuwse visgerechten bereidt in de Josper grill lastig te weerstaan, net als het Zeeuws Weiderund en het traditionele ‘Pannetje Zeeuwse Mosselen’ bereid met verse kruiden, jeneverbes, venkel, roomboter en een scheutje Franklin bitter, het eigen gebrouwen bier. Bovendien huist de eerste (!) cocktailbar van Zeeland onder hetzelfde dak.

De slaapkamers zelf mogen er ook zijn: stuk voor stuk anders maar allemaal voorzien van volop ramen (licht!), kek bloemetjes behang en goedgekozen marmeren badmeubels (Vlasmarkt 54-56).