Engeland, Londen11 augustus 2023, door Michel + Renske

Best of Londen: 5x allerleukst (buiten de gebaande paden) uiteten

Engeland, Londen, 11 augustus 2023, door Michel + Renske

Best of Londen: 5x allerleukst (buiten de gebaande paden) uiteten

Londen. Er zijn klassiekers waar je keer op keer weer terug wil komen. Naast deze vaste plekken springen er toffe nieuwe restaurants op alsof het niks is. Met dit lijstje helpen we je aan wat nieuwe lievelingen. London is calling.

Jolene

Jolene

Oh Jolene. Het allerleukste, knuste pandje wat er is in Newington Green. Een wijk die trouwens één to watch is, want menig leukigheid steekt er de kop op. Bij Jolene moet je zeker van te voren reserveren maar dan heb je ook wat. Een menu met krijt op bord geschreven. Gerechten die je deelt (horen we vaker) maar die écht allemaal zalig zijn. Van Parmezaan mushroom fritters tot pasta met egg yolk en asperges.

Ook zeker de foccacia bestellen, want om hun brood staan ze bekend. Zo opent Jolene in de ochtend als bakkerij – waar je de lekkerste broden en baksels kunt ophalen. Dessert zeker niet overslaan.

Reserveer je vroeg op de avond? Grote kans dat je nog een brood mee krijgt voor thuis (indien er over is), dat noemen we nou nice.

Elliot's

Elliot's

Fan van EuroPizza? Bezoek dan Elliot’s in Londen. Of ze bij elkaar inspiratie hebben opgedaan weten we niet maar dat ze op elkaar lijken staat vast. Of naja, visueel op elkaar lijken doen ze dan juist net weer niet. Elliot’s zit op twee vaste locaties (als we echt moeten kiezen zouden we zeggen dat Hackney net iets leuker is) en is van binnen alles behalve een oude garage. Verwacht een fijn design in een leuke buurt met heel veel daglicht.

Qua eet- en drinkervaring komt het juist wel weer in de buurt van ‘onze’ EuroPizza. Start met de heerlijke culinaire voorgerechtjes om te delen om vervolgens aan de slag te gaan met de, eveneens culinaire, pizza’s. Geniet daarnaast van een goed glas (of fles) natuurwijn en je avond is compleet.

Hector's

Hector's

Oh oh wat houden we van een lekker restaurant waar alles met een / komt. Een wijnbaar meets espressobar meets bottle shop. Dat is het idee bij Hector’s. Je haalt hier de lekkerste wijnen voor thuis of drinkt hier een lekker glaasje aan de bar, maar overdag kan je ook prima terecht voor een goede espresso.

Een kleine menu- / snackkaart voor bij je wijn. Gerechten om te delen die goed passen bij de lekkere natuurwijnen.

Heerlijke avond gegarandeerd.

Chet's

Chet's

Hold your horses. In Sheperds Bush vind je Chet’s. Een Thai-Amerikaans restaurant, geopend van ontbijt tot diner. Maar vooral voor diner willen we ‘m je tippen. Het restaurant zit in het Hoxton hotel, waar je ook zeker na afloop even een drankje aan de bar wilt doet (met in het weekend een dj). Van heerlijk gekruide gerechten tot Thais geïnspireerde cocktails. Niet de usual maar wel lekker voor de variatie en een keer wat anders. Een must try? De heerlijke ananas rijst, ook meteen een heerlijk exotisch plaatje voor op de socials.

Cadet

Cadet

We zeiden bij Jolene al dat Newington Green een buurtje ‘to watch‘ is dus voegen we gelijk een tweede tip toe. Geen plek bij Jolene of wil je nog een avondje Newington Green doen? Ga dan naar de overkant voor Cadet. Officieel is Cadet een wijnbar (and shop), maar je kan hier zeker ook een goede maaltijd nuttigen. Alles in de franse (en een van onze favoriete) ‘cave-a-manger’ stijl. Kleine gerechtjes met goede bijpassende glazen wijn. Daarbij nog een interieur waarvan je thuis gelijk weer aan de slag wil met verf. Wat wil je nog meer?