Engeland, Londen4 februari 2023, door Michel + Renske

5x het beste rondom St Pancras, Londen (handig voordat je de Eurostar in moet)

Engeland, Londen, 4 februari 2023, door Michel + Renske

5x het beste rondom St Pancras, Londen (handig voordat je de Eurostar in moet)

De beste en meest gemakkelijke manier om in Londen te komen? Met de Eurostar natuurlijk. Bijkomend voordeel: dan ben je niet afhankelijk van grote ketens op luchthavens voor je eerste of laatste maaltijd in de stad. Er zijn ten slotte betere manieren om je vakantie te beginnen of eindigen.

De Eurostar vertrekt/arriveert in Londen bij Station London St Pancras. Dit zijn de vijf beste plekken rondom St Pancras, zodat je je trip naar Londen leuk (en met goed gevulde maag) begint of eindigt.

BAO King's Cross

BAO King's Cross

Al in 2015 schreven wij over BAO. Met BAO Londen ga je nooit, maar dan ook echt NOOIT, de mist in. Al sinds opening hot en er komt maar geen einde aan hun populariteit. Wat ooit begon in Broadway Market, en een vervolg kreeg in o.a. Soho & Borough Market, heeft nu ook een locatie in Kings Cross. Bij Bao serveren ze niet alleen de beste Bao buns van Europa, de branding is ook zo on point. Altijd een goed interior design, de leukste illustraties en een shop om leuke producten te kopen voor als je de echte fanboy of girl wil uithangen.

Ook handig: je kunt hier per klein gerechtje of Bao bestellen. Perfect voor als je het klein wil houden als je wegens je vertrektijd nog geen enorme honger hebt.

Granger & Co King's Cross

Granger & Co King's Cross

Ook brunch ‘keten’ Granger & Co, die je ook al terug kon vinden in dit lijstje over de lekkerste ontbijtplekken in Londen, heeft zijn weg richting Kings Cross gevonden. Mocht je met de vroege Eurostar zijn aangekomen rond lunchtijd en je trekt het niet meer om eerst de stad in te gaan? Dan kan je dus gelijk hier aanschuiven. Wie wil zijn Londen trip niet beginnen met de Ricotta Hotcakes van Granger & Co?

Caravan King's Cross

Caravan King's Cross

Ja, nog een ‘keten’ die een vestiging heeft geopend in King’s Cross. Net een paar stappen verder dan de zaken hierboven, maar bij het leuke Granary Square zit Caravan King’s Cross in een ouderwetse loods. Je kan de hele dag terecht bij dit gezellige restaurant met hoge plafonds en industriële look. Ondanks dat Caravan bekend staat om hun Australische brunch is het ook zeker de moeite waard om hier een keer een diner te boeken.

The Standard

The Standard

Recht tegenover St Pancras vind je het hotel The Standard. Mocht je nog geld overhebben na een paar dagen in Londen (knap!), dan kun je in dit luxe, maar hippe, hotel je laatste ponden uitgeven. Meest laidback in het hotel is The Library Lounge: een knusse lounge waar je terecht kan voor een hapje, drankje of (je raadt het al) een goed boek. Je kunt vanaf het hotel zo goed als je Eurostar zien aankomen en met 5 min lopen sta je bij de Eurostar check-in.

Dishoom King's Cross

Dishoom King's Cross

Ook de hippe en lekkere Indiaase hotspot Dishoom zit met een vestiging in King’s Cross. Mocht je die dus niet hebben gekozen uit de lijst ‘leukste spots in Carnaby’ kan je hier alsnog losgaan op het heerlijke menu vol met originele moderne gerechten uit de Indiase keuken. Voor ontbijt is de Bacon Naan Roll een musthave. Voor lunch/diner is dat de Chicken Ruby en vergeet niet een van de lekkere homemade Chai’s erbij te drinken om de ervaring compleet te maken.