Engeland, Londen7 januari 2024, door Sanne Carbaat

De leukste, fijnste en beste hotels in Londen

Engeland, Londen, 7 januari 2024, door Sanne Carbaat

De leukste, fijnste en beste hotels in Londen

Zoveel keuze! Welk hotel in Londen moet je nu echt heen en waarom? Weten we en delen we natuurlijk ook. Van uberluxe naar weelderig naar ook voor de gewone portemonnee en meer. Een lijstje waar te slapen in Londen. Handige tip: sla je favorieten op door op het hartje naast de naam te klikken.

 

Ook voor trips naar Manchester en Liverpool lees je hier waar je precies moet slapen.

 

You're welcome.

 

The Green Rooms

The Green Rooms

Hoewel Londen wereldwijd als één van de belangrijkste steden in de internationale kunst-scene geldt, was er nog niet eerder een hotel dat zich specifiek op deze groep richt. Enter The Green Rooms. Het hotel dat The Green Rooms Londen is, vestigde zich in een art deco gebouw uit 1925 dat na lange leegstand in ere werd hersteld door een lokaal architectenbureau, met behoudt of herstel van alle oude elementen. Sobere, maar fijne kamers én een heel goed restaurant.

Bekijk en/of boek Greenwoods

Half Moon Hotel

Half Moon Hotel

Niet verder vertellen maar het Half Moon Hotel is er zo eentje: betaalbaar, knus, prachtig, met liefde gemaakt en bestierd, in het bezit van een goed restaurant (zo een waar je zonder overnachting ook aan wil schuiven) en hadden we betaalbaar al genoemd? Mensen: Het Half Moon Hotel.

Of er een catch is? Ja, die is er: de locatie. Die is helaas niet echt supercentraal. Aan de andere kant is Londen natuurlijk gigantisch groot en moet je toch steevast in een metro om ergens te komen. En laat er nu wel een metroverbinding op drie keer struikelen van het hotel te vinden zijn.

Bekijk en/of boek Half Moon Hotel

The Zetter Hotel

The Zetter Hotel

The Zetter Hotel is waarschijnlijk het coolste hotel met de beste prijs/kwaliteit verhouding van Londen. Het interieur van het hotel is funky. Of nou ja, vooral van de bar en de lounge. De kamers variëren van ‘classy-cool met balkon en waanzinnig uitzicht’ tot behoorlijk saai, maar laat je daardoor niet van een boeking weerhouden. Ze hebben ook nog drie Townhouses, één in Clerkenwell, één in Marylbone en één in Bloomsbury

Bekijk en/of boek The Zetter Hotel

New Road Hotel

New Road Hotel

Het boutique hotel New Road heeft 80 kamers en is gebouwd in een voormalige textielfabriek. De kamers zijn klein, maar je vindt er alles wat je nodig hebt. De bedden zijn trouwens wel groot en liggen heerlijk; twee bij twee meter dus je kan in alle gewenste richtingen dromenland in. Op elke verdieping staat een automaat waar je gratis koffie, thee of warme chocolademelk kan pakken (fijn!), er is een kleine bibliotheek en zelfs een game room. Aansluitend aan de open lobby vind je Mr. White’s English Chophouse, een restaurant van sterrenchef Marco Pierre White. Rollend naar huis.

Bekijk en/of boek New Road

Kimpton Fitzroy London Hotel

Kimpton Fitzroy London Hotel

Vanbinnen ziet Kimpton Fitzroy London Hotel er al net zo indrukwekkend uit als vanbuiten, en we willen graag het gehele interieur mee naar huis. In de cocktailbar ‘Fitz’s’ (ja, vernoemd naar de ontwerper van het gebouw Charles Fitzroy Doll) waan je je even in de roaring twenties en nip je van je drankje onder een giga discobal. Bij restaurant Neptune kan je naast dineren ook erg goed ontbijten, waarna je ‘s middags door kunt naar de Palm Court voor een echte Engelse high tea.

Bekijk en/of boek Kimpton Fitzroy

The Hoxton, Shoreditch

The Hoxton, Shoreditch

Het originele Hoxton-hotel, in te leuke wijk Shoreditch, mag absoluut niet in deze lijst ontbreken. Veel straatkunst, heerlijke restaurants (zoals Lyle’s en Dishoom) en ultiem shoppen, allemaal on your doorstep. Het hotel zelf is ook om door een ringetje te halen. Industrieel design maar met huiselijke touch. Of kies één van de negen kamers die door lokale kunstenaars zijn ontworpen. Alle negen anders, alle negen heerlijk. De badkamers zijn modern en van alle gemakken voorzien, de bedden zijn dik en de gordijnen donker, zodat uitslapen een eitje is.

Je vind ook nog een hele fijne Hoxton in Soutwark, Londen. En in Rome en Parijs vind je ze ook.

Bekijk en/of boek The Hoxton, Shoreditch

Citizen M.

Citizen M.

Maar liefst drie hotels heeft het Citizen M. in Londen. Je vindt ze in Shoreditch, Southwark of bij de Tower of London en afhankelijk van welke buurt je het liefst en meest wilt ontdekken, zit je bij alledrie goed. Kleur, eclectisch interieur, fijn ontbijt, goede koffie. Een meer-dan-goed plek om te verblijven als je niet te veel in je hotelkamer gaat zijn, maar wanneer je er bent, je wel alles hebt wat nodig is.

Bekijk en/of boek Citizen M, Tower of London

The Standard

The Standard

Weer zo’n favoriet waarvoor we niet meer de Atlantische Oceaan over hoeven te steken, want Standard Hotel heeft zich gelukkig ook in Londen genesteld, in het heerlijke Camden Town (dus iedere ochtend koffie bij de Camden Town Markets, prima). Niet een klein boutiquehotel, maar een hedendaags voorbeeld van hoe een groot hotel (266 kamers!) alsnog ontzettend knus en fijn kan voelen en ook hip en eigentijds. Sommige kamers lijken op cabins op een schip (maar met beter uitzicht), anderen voelen een beetje Oosters aan en nog weer andere kamers hebben een bad op het dakterras. Dus wat je budget ook is, en wat voor soort kamer je wilt, Standard Hotel London heeft het. En als je nog een reden wilt om over de streep getrokken te worden: ze hebben het leukste, rode ‘pillen’liftje aan de buitenkant van het gebouw.

Bekijk en/of boek The Standard

NoMad London

NoMad London

Yeeeeeeeeeesssss! Ons lievelingshotel uit New York is een stuk dichter bij huis en wel in de bruisende hoofdstad van onze overburen: well hello, NoMad London. Man, wat worden we hier blij van. Het interieur is geïnspireerd op de artistieke en culturele connectie tussen Londen en New York en het hotel bevindt zich in het negentiende-eeuwse politiekantoor van Covent Garden. Je uitzicht is dus het Royal Opera House – kan een stuk slechter, toch? Er is genoeg te doen in Londen, maar we kunnen ons voorstellen dat je het hotel misschien nooit verlaat. Waarom zou je als er een prachtige, bruine pub bij je hotel hoort? The Side Hustle heeft van die knusse boots waar je de hele middag (ja, middag, ja) lekker kan zitten. ‘s Avonds wil je namelijk naar NoMad Restaurant waar de focus ligt op seizoensproducten. Slapen bij NoMad kost je wel een knaak, maar dan heb je misschien ook wel een ouderwetse badkuip op pootjes midden in je kamer.

Bekijk en/of boek NoMad

Treehouse Hotel

Treehouse Hotel

Echt, alle kamers bij het Treehouse Hotel zijn helemaal top, maar als je toch gaat: boek een kamer met een lekker raamzitje zoals de Look Out. Dan kijk je zo over Marylbone uit, over de All Souls Church en over de rest van de stad eigenlijk. En waarom dan Treehouse eigenlijk? In je badkamer vind je echte berkenstammen, de kamers hebben allemaal een vogelhuisje en je kijkt vanuit vogelvlucht over Londen. Daarom, denken we. Favoriete plek (naast dus dat nisje aan het raam) is The Nest, de rooftop bar met terras van het hotel. De inrichting wil je meteen mee naar huis, de dranken zijn goed en het eten idem.

Bekijk en/of boek Treehouse

Page Hotel

Page Hotel

Mellow, noemen ze het zelf. We snappen waarom. Geen megakakafonie aan kleur of meubels, maar alles strak, stijlvol en bedrieglijk simpel bij het Page Hotel. Je vindt hier wellicht niet de meeste inspiratie, maar hé: dat hoeft ook niet altijd. De luxe zit hem in de kleine details, zoals de keuze uit een hard of zacht kussen, een badjas met slippers, fijne producten voor onder de douche en nog een tal aan andere dingen die het net allemaal wat mellower maken.

Bekijk en/of boek Page Hotel

Room2 Hometel

Room2 Hometel

Het eerste hometel van Londen, gelegen in het hart van Chiswick, en dus meer dan genoeg te doen in de buurt. Ook al zit je midden in de stad, het Room2 Hometel is hartstikke groen, zowel door alle planten als door het drastisch terugbrengen van koolstofemissies vanaf het begin tot einde. Alle kamers zijn voorzien van een kitchenette (English breakfast in bed!) en uitgerust met op maat én handgemaakte stukken van lokale ontwerpers en vakmensen. Oh en de kamers? Stuk voor stuk beeldig.
In Hammersmith en Southampton vind je ook een Room2.