2 november 2017, door Maartje

Lovely Lane

2 november 2017, door Maartje

Lovely Lane

Soms worden we ook wel een klein beetje... Tsja, wat eigenlijk.... Moe? Verveeld? We worden in elk geval niet echt geïnspireerd door alle (alle!) labels van de vele (veel!) moeders 'met een goed idee' (a.k.a. hobby). Begrijp me niet verkeerd: doe het! Volg je hart en ga lekker freubelen, ook al (juist!) lopen wij er hier bij Bart HQ niet altijd even warm voor. Hoeft namelijk ook helemaal niet.

Maar soms gaat het dus ineens wel helemaal goed. Zoals het geval bij Lovely Lane, kinderkleertjes ontworpen door Marije Braber die haar Lovely Lane inspireerde op haar eigen jeugd; een jeugd van de late jaren '70. Broekjes met wijde pijpen, fluwelen mouwen, overgooiertjes... Smullen! Of, zoals ze zelf omschrijft: “Er klonk Simon & Garfunkel uit de groene kampeerbus waar papa in de zomers aan sleutelde. De zon scheen altijd in de jaren ’70 en het leek wel of we altijd aardbeien op brood kregen.” Nogmaals: smullen!

Barts Boekje - Lovely Lane 2

Marije ging op zoek naar dat soort vrolijke kleding voor kids van 1, 2 en 3 jaar maar wat bleek: best wel onvindbaar tweedehands. En dan ga je zelf aan de slag. Vintage stoffen werden gevonden en van oude gordijnen en slaapzakken werden gezellige kleertjes gemaakt in die heerlijke jaren 70 look & feel. Grappigste, schattigste broekjes, pakjes, jurkjes, jassen en truitjes, warme kleuren, zachte stoffen en vrolijke applicaties.

Alles wordt gemaakt door een professioneel naaiatelier in Amsterdam-Noord en sinds het ontstaan van Lovely Lane, is de collectie alleen maar beter geworden. Zachter dan zacht zijn vooral de wikkeldekens en leuker dan leuk de broekjes met wijde pijpjes. Alles liefde gemaakt voor wie nog een beetje verlangt naar toen…

 

Ook gezellig: Lovely Lane heeft ook een Collectantes lijn: naast de reguliere collectie is deze collectie handgemaakt. Unieke stuks, van gilletjes, jassen, jurkjes, vesten, kaftans, broekjes en truien.

Lovely Lane