Nederland, Eindhoven18 november 2023, door Annemijn Heijstek

Voor de beste Spaanse happen in Eindhoven ga je naar Lucie Cocina

Nederland, Eindhoven, 18 november 2023, door Annemijn Heijstek

Voor de beste Spaanse happen in Eindhoven ga je naar Lucie Cocina

Een van de gezelligste (en lekkerste!) plekjes van Eindhoven: de Kleine Berg. Je vindt hier genoeg fijne restaurants om een drankje te doen en een hapje te eten. Een van onze favorieten hier is Lucie Cocina, een eetbar met de lekkerste Spaanse gerechten en wijnen.

Lucie Cocina

Lucie Cocina

Als je bij Lucie Cocina naar binnen stapt, waan je je voor even in een authentieke eetbar in Spanje, maar dan net iets mooier en hipper. Just how we like it. Je eet aan lange bars en kunt meekijken met de chefs die verschillende gerechtjes bereiden. De kaart is enorm breed: je vindt er traditionele tapas zoals Iberico ham, tortilla met aioli en kalfsgehaktballetjes in tomatensaus. Maar ook seafood, salades, brioches (bestel de brioche met ansjovis en gerookte boter, daar ga je geen spijt van krijgen), koude (voor)gerechten en warme (hoofd)gerechten. De wijnkaart is minstens zo uitgebreid. De Spaanse wijnen komen van familiehuizen die duurzaam en ecologisch in kleine oplages produceren. Houden we van!

De desserts zijn ook fijn, en voor onze favoriet wijken we even af van het Spaanse thema: macarons van de overburen. Niet alleen voor een Spaans diner kun je bij Lucie Cocina terecht, ook voor ontbijt en lunch. Je kunt aanschuiven zonder te reserveren, maar als je verzekerd wilt zijn van een plekje is het wel handig om dit van tevoren te doen.