27 juni 2022, door Isa de Laat

Dit zijn de leukste restaurants in Eindhoven

27 juni 2022, door Isa de Laat

Dit zijn de leukste restaurants in Eindhoven

We zingen: Oh Eindhoven Is Wonderfull en aan het eind van de avond zit hier je buik weer overvol. Je kan zeggen over Eindje wat je wil, maar er zijn weinig steden met zo'n innovatief karakter waar design en technologie overal terug te zien is. Tijdens het shoppen, maar ook tijdens het eten. En je hebt genoeg keuze, Eindhoven de lekkerste. Wij tippen de leukste restaurants in Eindhoven.

 

Met de kids naar de lichtstad? We got you.

Ketelhuis

Ketelhuis

De huiskamer van het voormalige bedrijventerrein Strijp-S, hello Ketelhuis. Is gewoon een fijne plek met fijn eten, maar ook een locatie voor de gekste feestjes. Wat het dan weer extra leuk maakt is brood uit eigen bakkerij, honing van de bijen-kolonie op het dak, kruiden uit de eigen daktuin, olijfolie uit hun boomgaard in Portugal en dieren en groenten van lokale boeren. Creatief en daar houden we van. Het Ketelhuis en menukaart veranderen door het seizoen. In de winter is het er heerlijk binnen, maar in de zomer kun je het beste naar buiten om naar creativiteit te gluren. En niet alleen in het Ketelhuis zelf, ook rondom het Ketelhuis zijn er volop evenementen.

Niet alleen wij houden van speciale feestjes, Ketelhuis ook met bijvoorbeeld speciaalbieren, cocktails en livemuziek.

L'Avenue Vin & Cuisine

L'Avenue Vin & Cuisine

Willen we in Eindhoven, Eindje voor initimi, mensen (en luxe tassen, hoge hakken en dikke auto’s) willen kijken, dan tuigen we naar de Kleine Berg. Daar zit sowieso heel veel goeds (hallo Restaurant Wiesen, tot zo) en het is per definitie de postcode waar we op een gemiddelde vrijdagavond in Eindhoven het liefst vertoeven (zie al eerder genoemde redenen). Daar dus, in de bocht, zit ook het sympathieke L’Avenue Vin & Cuisine. Dat is zoals het klinkt: wijn + keuken. Okeisgoed. Met die wijnen zit het sowieso wel snor (geen idee? zeg ze dat vooral, dan volgt tekst en uitleg), maar dan is het altijd nog maar even afwachten wat de keuken doet… Ha! Ook daar 10 punten. Goedkoop? Nee. Dat niet. Lekker? Me dunkt! We praten nog lang na over de sardientjes (niet zomaar uit blik hoor: nee, verrukkelijk op geroosterd brood en aangemaakt met een tomaatje en nog wat lekkers (vergeten wat ook alweer want tsja, die Vin he) en de olie in dat welbekende sardientjesblik on the side. En wat hadden we nog meer? Oesters natuurlijk, en, en en en… Ach, ga zelf maar. Topavond verzekerd. Mits je disgenoten net zo goed gemutst zijn als de rest van de straat natuurlijk.

Radio Royaal

Radio Royaal

Even aankloppen bij de buren van Ketelhuis en je wandelt binnen bij Radio Royaal. Hoppa, machines aan de kant, ruimte vrij en Radio Royaal kreeg een plekje. Radio royaal zit in de    machinekamer op Strijp-s, náást het ketelhuis en het klokgebouw. Zegt je misschien niet heel veel, maar dat is driehonderd vierkante meter aan industrieel design. Die machines die aan de kant zijn geschoven, zie je nog wel staan.

En daar kun je een goed feestje bouwen inderdaad, maar ook gewoon heerlijk eten. Je kiest hier een 3 gangen menu voor €39,00. Lunchen kan natuurlijk ook. Hartje centrum is wat verder lopen, maar Radio Royaal vind je tegenover het station van Strijp-S.

 

Café Restaurant Eindhoven

Café Restaurant Eindhoven

Restaurant Usine ken je misschien wel, maar dat restaurant maakt plaats voor Café Restaurant Eindhoven. Vind je in de onderste verdieping van de Lichttoren. Niet alleen voor een café of restaurant hoor, je vindt er de 3 B’s. Café Restaurant Eindhoven is ook een Bakkerij, Branderij en Brouwerij ineen. En dat is iets heel moois, want de bakkerij, branderij en brouwerij vormen een eco- systeem. De restproducten worden herbruikt als grondstof voor de ander. Op bezoek? Je wordt geïnformeerd over de processen en je mag natuurlijk proeven.

Weggooien, dat kennen ze hier niet. Van interieur tot bestek, van bord tot tafellinnen, alles is eerlijk geoogst, bewaard of gered. Oké goed, je kan er terecht voor een goede lunch en diner.

Mood Eindhoven (meerdere locaties)

Mood Eindhoven (meerdere locaties)

Altijd in de Mood voor good sushi. En al helemaal die sushi van Mood in Eindhoven. We hebben niet alleen trek in die sushi daar, maar ook in het interieur. Tikkeltje luxe, dat straat het dan wel weer uit. En stiekem vinden we het ook hartstikke fijn dat je hier geen vijf rondes hoeft te bestellen, voordat je de all you can eat hebt uitgespeeld. Geen all you can eat sushi, maar goedgevulde boten of losse gerechten. Dagje de stad in? Snappen we en dan is de lunch hier ook zeker aan te raden.

Mood vind je op twee locaties in de stad, zowel op de Keizersgracht in het centrum of Mood op Strijp-S.

Kazerne

Kazerne

Van Strijp-S, door naar het centrum en dan is dit misschien wel het meest indrukwekkende restaurant uit dit lijstje. Over de Kazerne kunnen we kort zijn: eten, drinken, slapen en werk van designtalent en dat allemaal in voormalige marechaussee-kazerne. Maar dit verdiend wat meer uitleg. Bij Kazerne in Eindhoven verveel je tijdens een etentje nooit en dat is toch een makkelijke manier om met minder gezellig tafelgezelschap, toch een avond te vullen. Je eet en drinkt in De Kazerne letterlijk middenin de expositie die er op dat moment te zien is. Geen gewone exposities, maar best bijzonder, met vaak een link naar Dutch Design.

Slapen kan daarna in Kazerne Hotel.

Piet Hein Eek

Piet Hein Eek

Piet Hein Eek, wie kent ‘m niet. De ontwerper studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Dus van het een kwam het ander en nu vind je hartje centrum Piet Hein Eek, dat is een atelier, hotel, winkel en restaurant. En de restaurant van dat hotel, daar gaan we het over hebben. Het restaurant in de lobby staat garant voor design. Het restaurant maakt deel uit van de Wonder Room, daar kun je snuffelen tussen kunstwerken, antiek en design. Ook zit er een heerlijk dakterras bij. Voor de lunch kies je bijvoorbeeld voor een goedgevulde ciabatta en voor het diner een heerlijke curry of sliptong. Inspiratie? Check. Een heerlijke pitstop tijdens het stoppen? Yes.

HEY DAYS

HEY DAYS

HEY DAYS en HEY NIGHTS, dat eerste, daar beginnen we mee. Bij HEY DAYS duik je in de Oosterse keuken. Een knus restaurant met een knusse binnentuin. Niemand krijgt een bord voor zichzelf alleen, maar de tafel staat vol met kleine gerechten, zoals dat vaak in het Oosten gaat. Een sharing & dining tapasrestaurant, maar ook een borrelcafé. Geen mega grote kaart, maar laat je verrassen door het menu van de chef.

Uitgegeten en toevallig vrijdagavond of zaterdagavond? Trek je dansschoenen aan, want HEY NIGHTS is all yours. Het restaurant veranderd in een dansvloer en dat is voor iedereen die een keer wat anders wil dan Stratumseind.

restaurant Wiesen

restaurant Wiesen

Terug naar de Kleine Berg in Eindhoven. Want ja natúúrlijk zit daar ook een dijk van een restaurant met ster (of moeten we zeggen ‘een berg van een restaurant’?). Restaurant Wiesen is de naam en Wiesen (wij mogen Wiesen zeggen) is zo’n tent waar het gewoon keigoed is, zonder dat de drempel al te hoog is. Wat heet: het terras voor de deur lonkt op de mooiste dagen van het jaar al even hard als de rest van de straat. Het menu is verfijnt, de bediening correct met een vleug Brabantse gezelligheid en de zaak is om door een wit gesteven ringetje te halen.