Nederland, Eindhoven25 januari 2023, door Isa de Laat

Een lijstje fijne werkplekken in Eindhoven

Nederland, Eindhoven, 25 januari 2023, door Isa de Laat

Een lijstje fijne werkplekken in Eindhoven

Het aantal thuiswerkuren na de coronajaren is verdubbeld, ja daaag... Zo fijn als dat klinkt, het is niet altijd feest. Want wat als je thuiswerkplek niet zo functioneert als het kantoor? Dan gaan we toch gewoon de hort op: het café in, aan een tafeltje in een knus restaurant of strijken we neer tussen de boeken van de lokale bibliotheek. Met dit lijstje fijne werkplekken in Eindhoven ruil je je thuiskantoor in voor een goede werkplek met gegarandeerd voldoende stopcontacten, werkende wifi en goed smakende koffie en/of krachtvoer om de dag door te komen. Dit keer werken we vanuit de De Lichtstad (we switchen tussen Strijp-S en centrum) . Voilà, een lijstje fijne werkplekken in Eindhoven. 

 

Werkplek hoppen? Meer goede werkplekken in Nederland vind je op deze pagina. 

 

Coffeelab Strijp-S

Coffeelab Strijp-S

Je hebt koffietentjes waar je goed kunt werken en je hebt het de andere kant op. Bij Coffeelab Strijp-S is het dus de andere kant op: alles ingericht op de flexwerkers met goedzittende bureaustoelen (dat is toch wel een nadeel aan de meeste koffietentjes) en als tweede komt de goede koffie.

Er wordt gekookt zonder kunstmatige toevoegingen, zoveel mogelijk biologisch en in de bijbehorende supermercado shop je kookboeken, kookspullen en producten met een goed verhaal, leuk voor de breaks.

 

Coffeelab Strijp-S

Bakkie 040

Bakkie 040

Koffie zonder poespas bij Bakkie 040 in Eindje. Koffiebar Bakkie 040 in Eindhoven wordt gerund door dak- en thuislozen onder het mom van eerst een dak, nu aan de bak. A.k.a. de barista’s van de straat.

Er zijn betere werkplekken die meer vinkjes aantikken als het gaat om een fijne werkhouding en goede werkspot, maar inspirerend is het hier zeker.

 

Bakkie 040

Lucifer Coffee Roasters (meerdere locaties)

Lucifer Coffee Roasters (meerdere locaties)

Lucifer Coffee Roasters heeft meerdere locaties waar jij koffie bestelt en de lieve lui het voor je branden. Shout-out naar de zaak aan de Kleine Berg. Daar heb je de gezelligheid van de stad, maar zit je niet tussen de winkeldrukte (die stress willen we immers vermijden). De andere locatie vind je aan het Kennedyplein.

Simpel, maar een leuke inrichting en iedere dag geopend. Belafspraak? Nah, dan zou ik even verder lezen, want het kan hier ietwat rumoerig zijn.

 

Lucifer Coffee Roasters

Meneer de Boer

Meneer de Boer

Drie woorden: All. Day. Breakfast. De hele dag ontbijten, gewoon omdat het (soms) kan bij Meneer de Boer in Eindhoven. De vroege vogels kunnen om 08:00 uur neerploffen, even strijden voor de deadline en dan jezelf trakteren op carrotcake.

Let op, in het weekend is het meestal erg druk, kom dan (nog) vroeger.

 

Meneer de Boer

ZwartWit Koffie

ZwartWit Koffie

Net buiten het centrum van Eindhoven moet je voor deze wezen. De locatie maakt het er niet minder druk op, jammer, maar gezellig en motiverend is het wel. Bij ZwartWit Koffie zit je tussen de inwoners van de omgeving. Mensen met laptops willen ze het liefst achter in de zaak hebben. Onder het tafelblad van de grote tafel vind je de stopcontacten.

De broodjes klinken heel ‘ZwartWit’, maar de smaken zijn alles behalve simpel.

 

ZwartWit Koffie

DENF Coffee Eindhoven

DENF Coffee Eindhoven

Vanuit het treinstation rol je zo naar het Clausplein 4, waar DENF Coffee Eindhoven huist. Een grote en rustige zaak (heerlijke plek voor meetings) met veel licht. Koffie in overvloed hier, met opmerkelijke creaties (ook veel vegan opties) en allerlei lekkers erbij.

Zorg voor de zekerheid dat je laptop is opgeladen, want het aanbod aan stopcontacten is karig.

 

DENF Coffee Eindhoven

't Koffiehuisje Eindhoven

't Koffiehuisje Eindhoven

Tussen Strijp-S en het voetbalstadion van PSV werk je letterlijk tussen de gezelligheid in. Goed verhaal: het pand van het ‘t Koffiehuisje deed dienst als winkel van de Coöperatieve Verbruiksvereniging, waar het personeel van Philips zijn inkopen kon doen tegen betaalbare prijzen. Nu kom je er vooral voor van alle het lekkers en om deadlines te knallen.

 

‘t Koffiehuisje

De Huiskamer Strijp-S

De Huiskamer Strijp-S

De Huiskamer is een inspirerende plek in het centrum van Strijp-S, waar iedereen zich thuis voelt. En je kunt er Surinaams lunchen (dat is nog eens wat anders dan een plak cake en koffie).

De Huiskamer Strijp-S