18 augustus 2022, door Brigitte Hoogdorp

Lekker lunchen in Rotterdam

18 augustus 2022, door Brigitte Hoogdorp

Lekker lunchen in Rotterdam

Door heel Rotterdam vind je de leukste lunchtentjes. Het fijne in Rotterdam is dat je in elke wijk wel een toffe lunch-hotspot kunt vinden, of twee of tien. Of je nu in het centrum wil lunchen of daarbuiten. We hebben een lijst gemaakt, die waarschijnlijk alsmaar langer en langer wordt. Dit is de Rotterdamse lunchlijst.

Mecca

Mecca

De Noordsingel in Rotterdam is sowieso al een bezoekje waard. De singel is een hele goede start voor een mooie wandeling. Aan het begin, op nummer 39 vind je Mecca. Bij Mecca vind je een variatie aan mensen en eten en houden ze ervan om originele combinaties op gebied van smaak te creëren, zoals hun huisgemaakte passionfruit & pepper limonade. De volledig vegetarische keuken is geïnspireerd op de straten van het Midden-Oosten. Je komt er voor lekkere drankjes en heerlijke verse maaltijden, bereid met biologische producten.

Mecca 

Picknick

Picknick

In het centrum van Rotterdam vind je Picknick. Eigenlijk hebben ze hier het startsein gegeven voor het openen van leuke lunchtentjes in Rotterdam. Al jaren is Picknick een begrip en ze stellen niet teleur. Zeven dagen per week kun je terecht voor hun verrassende gerechten. Bij Picknick is bijna alles huisgemaakt en werken ze met ingrediënten uit het seizoen. Het worstenbroodje met huisgemaakte ketchup is bij ons al jaren favoriet. (Foto’s: @rokuswilmink)

Picknick Rotterdam

 

Jordy’s Bakery

Jordy’s Bakery

Wij komen graag bij Jordy’s, omdat Jordy je nooit teleurstelt. Lekker broodjes, goede koffie en voor de mensen die naar de locatie op de Vlietlaan, in het mooie Kralingen, gaan is er een leuke plek voor je kinderen om te spelen. Is het binnen te druk? Ga dan lekker buiten zitten op het uitgebreide terras. Jordy’s Bakery zit zowel in Kralingen, het Westen als op Katendrecht in de Fenix Food Factory.

Jordy’s Bakery

BY AMI 

BY AMI 

Een urban bistro in Rotterdam-Zuid. Dat klinkt goed, toch? Wat je kunt verwachten bij BY AMI? Een kleurrijk restaurant met smakelijke bites. Denk bij kleurrijk niet aan een kleurtje hier of daar, maar je wordt ondergedompeld in een oase aan kleur en prints. Allemaal onwijs fijn op elkaar afgestemd. Je kunt er terecht voor van alles, van kleine bites tot tapas. Ze serveren gerechten van over de hele wereld.

BY AMI 

Served 

Served 

Misschien niet een tentje waar je gelijk aan denkt wanneer je wil lunchen, maar Served stelt niet teleur. Van lekkere koffie tot echt goed gevulde salades. Op de Coolsingel hebben ze twee locaties. Leuke plek om te zitten wanneer je je shop-rondje door Rotterdam centrum even wil onderbreken. Vanaf het terras kun je heerlijk mensen kijken.

Served