Portugal12 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Een Portugese droom: Luz Charming Houses

Portugal, 12 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Een Portugese droom: Luz Charming Houses

Een van onze topfavoriete landen als het gaat om vakanties in Europa is toch wel Portugal. Dichtbij, zon en er zijn nog van die plekjes waar de natuur puur is en het toeristenpeil op minimum staat. Goed eten zonder poespas, aardige mensen, mooie stranden, beeldschone natuur en eigenlijk bijna altijd een heerlijke temperatuur. That's all you need. Een wandeling in de bergen, een dag op het strand of juist de natuur in. Kan allemaal. Een bijzondere plek in de Portugese natuur is Luz Charming Houses, een vakantieoord middenin een mooi bos met hoge bomen. Een plek met charme, authentieke details (terracotta kleuren en kurkbomen!) en invloeden van de Arabische cultuur (zoals de bekende cilindervormige schoorstenen) met een moderne touch. Luz Charming Houses ligt in het binnenland van Portugal met de zee toch niet al te ver weg. Een dik half uur rijden en je staat met je voeten in het witte zand. Ah, vakantie.

Luz Charming Houses

Luz Charming Houses

Er zijn verschillende suites beschikbaar bij Luz Charming Houses, allemaal in de typische terracotta kleur met speelse lichtblauwe details in de deuren en ramen. De huizen zijn verbonden met elkaar door een kronkelend pad van grote stenen tussen de bomen door. De kamers zijn allemaal licht en hebben een mooie inrichting dat rust uitstraalt. Daar draait het ook om bij Luz Charming Houses. Ze hebben namelijk ook een speciale spa. Een cave’s wellness! Ja, echt. Hier wordt je in de watten gelegd terwijl je in een stille en donkere grot ligt. Stil, stiller, stilst is het hier. Een massage of aromatherapie treatment met lokale kruiden en bloemen, geef ons maar!

Naast deze mooie wellness, heeft Luz Charming Houses ook een fijn zwembad met hier en daar uitnodigende zithoeken om te luieren. Rondom het zwembad een tuin vol fruitbomen, eik bomen, olijfbomen, een schapenstal en lots of bloemen. In dit groen staat ook een plek waar yoga- en meditatielessen worden gegeven. Nog leuker is het Mother House. Het kernpunt van deze plek. Waar mensen samenkomen. Waar gegeten en rondgehangen wordt. Hier vind je een winkel waar je lokale producten kunt kopen, vergaderruimtes, een terras met uitzicht op de tuin, een woonkamer met een open haard waar je kunt neerploffen met een goed boek en een plek waar je kunt ontbijten. Bij deze Portugese plek hoef je even helemaal niks en kan de vakantie beginnen. Love!

Hebben we je warm gemaakt naar deze plek? Snappen we. Reserveren kan via de website van Luz Charming Houses.