Turkije1 maart 2020, door Maartje

Alweer een heerlijk Turks vakantie-oord: Macakizi Hotel Bodrum

Turkije, 1 maart 2020, door Maartje

Alweer een heerlijk Turks vakantie-oord: Macakizi Hotel Bodrum

Wij van Barts Boekje - en nee, dat gaat niet de WC Eend kant op - geloven enorm hernieuwde opkomst van de Turkse Riviera. Nadat het een tijd lang 'not done' was om naar Turkije op vakantie te gaan, begint een en ander weer een beetje aan te trekken (we laten hier alle politieke kwesties even achterwege - we weten dat het allemaal (nog lang) geen koek en ei is hoor) en spotten we het ene na het andere overheerlijke Turkse vakantie-oord. Perfectie, zeker met de kids, troffen we al aan bij het Hillside Beach Resort in de kleine vissersplaats Fethiye, en onze volgende bestemming is zonder twijfel het meer bekende Bodrum. Mondain is het er, vooral aan de kust net buiten de stad, en het Macakizi Hotel Bodrum is een van de toppers die in die categorie thuishoort. Kids welkom, maar beter zorg je voor oppas.

Macakizi Hotel Bodrum

Macakizi Hotel Bodrum

Op ongeveer 30 minuten rijden van het centrum van Bodrum, en evenveel minuten vanaf het vliegveld, en je checkt in om voorlopig niet meer uit te checken. Het Macakizi Hotel Bodrum is namelijk zon resort waar je ‘binnen’ blijft, omdat het beste hier zich buiten bevindt. De bleke, poederwitte kamers van het Maçakizi hotel zijn bedoeld om te relaxen terwijl buiten  alleen maar mooie mensen bij de bar staan te kletsen om later aan te schuiven bij het eersteklas restaurant van het hotel. U voelt ‘m aankomen: voordelig is het Macakizi Hotel Bodrum met zo’n 500 euro per kamer per nacht niet… Typisch gevalletje even voor sparen en dan combineren met een voordeliger adres in het toch al leuke Bodrum – gaat lukken (meer tips volgen, ook van het goedkopere soort).

Afijn, het mag duidelijk zijn: ga een nacht of twee en haal alles uit het hotel wat er in zit. En dat is nogal wat hoor! Er zijn slechts 21 kamers dus er is altijd wel een plekje in de geweldige spa te boeken – een must.

Er zijn decadente gezichtsbehandelingen, massages, bodyscrubs en wraps, manicures en pedicures, behandelingen voor mannen, op maat gemaakte behandelingen en persoonlijke fitnesssessies, alles in de open Nuxe spa-behandelkamers met met bamboe omzoomde muren. Er is een hamam achter een glazen pui en alles ruikt er 24/7 naar bloemen.

Wil je romantiek en rust, ga dan buiten het hoogseizoen (juli en augustus). Kindjes zijn welkom, maar heel kiddy proof is het hotel niet met dank aan de met keien bezaaide tuinen en de hek-loze zee. Neem je ze toch mee, dan past het hotelpersoneel met liefde op. Mooi meegenomen.