Nederland, Haarlem13 december 2022, door Isa de Laat

Shine bright met Madame Garage; de knapste handgemaakte lampen en lampenkappen

Nederland, Haarlem, 13 december 2022, door Isa de Laat

Shine bright met Madame Garage; de knapste handgemaakte lampen en lampenkappen

Sinds we regelmatig over interieur mogen kletsen, spreken we opvallend vaak mensen (vrienden, vreemden, de buren... Geef ons een gaatje en we gaan los) die allemaal hetzelfde probleem hebben bij het inrichten van hun huis, interieurliefhebber of niet: dat lichtplan, of sowieso het kopen van een lamp, dat blijkt maar wat lastig. Te groot, te klein, te tijdloos, te tijdelijk, waar staat of hangt die lichtbron nou goed...? Shine bright met Madame Garage; de knapste handgemaakte lampen en lampenkappen. 

Madame Garage: de perfecte plek voor een mooie lamp op maat

Madame Garage: de perfecte plek voor een mooie lamp op maat

Vrijwel iedereen loopt tegen diezelfde lamp aan. Kijk, laten we daar nu graag eens een lichtje op schijnen: de kracht van een lamp als statement piece in je huis, een object on its own, wordt nog veel te vaak onderschat. Zonde, want wanneer je een praktisch ‘ding’ (wat een lamp natuurlijk is) op een mooie, eye-catcherige manier behandelt, dan ontstaat er vrijwel altijd een winsituatie. Dat vonden Else Schaap en Hilda van Hall nou ook. Wie? Else en Hilda, ofwel de oprichtsters van het unieke lampenlabel Madame Garage. Beiden werkten zich een slag in de rondte in het welbekende, immer drukke, grootstedelijke bedrijfsleven, tot ze allebei het licht zagen en de switch maakten naar een creatief bestaan. Hun gedeelde passie? Recyclen en restylen van mooie, unieke (vintage) items en deze integreren in een (modern) interieur.

Fast forward naar 2022 en de handgemaakte statement pieces van Madame Garage zijn een veel en graag geziene gast in de smaakvolle interieurs van het land.

De afgelopen jaren is Madame Garage uitgeroeid tot een uniek lampenlabel met een atelier én een hele smaakvolle winkel in hartje Haarlem – garage-stijl uiteraard. Je bent Madame Garage of je bent het niet. Zowel de winkel als het atelier staat bomvol met de mooiste lampvoeten en -kappen. Los van elkaar en soms bovenop elkaar, maar laat je in dat laatste geval niet foppen: Madame Garage zweert bij het mixen en matchen van de lampen en voeten en je mag wisselen en combineren tot je echt helemaal gelukkig wordt van het resultaat. Unieke combinaties dus, helemaal naar jouw smaak en passend bij jouw huis.

Gegroeid zijn ze zeker, de afgelopen jaren, maar het duo Else en Hilda staat nog steeds zelf aan het roer en halen nog steeds het meeste plezier uit de dagelijkse werkzaamheden achter Madame Garage: zo is Else altijd op zoek naar mooie (vintage) vazen en beelden. In het atelier maakt Hilda er vervolgens lampen van, die worden voorzien van de mooiste lampenkappen.

statement piece

statement piece

Mocht je nu zelf een lampvoet hebben waar je aan gehecht bent, dan mag deze ook mee naar de garage van Else en Hilda zodat jullie er samen een kap bij kunnen zoeken. En andersom mag dat natuurlijk ook: knappe kap mee en op zoek naar een kek onderkantje om thuis goede sier mee te maken. 

Kijk, en zo stel je dus je statement piece samen in het atelier van Madame Garage aan het Donkere Spaarne 26 in Haarlem. Of laat je op afstand persoonlijk adviseren via Instagram @madame.garage

Kappen en voeten zijn apart geprijsd en altijd in een beperkte oplage. Voor ieder wat wils, met maar liefst 150 stoffen. Dus kappen nou met dat getwijfel en mixen maar met de dames van Madame Garage. And thank us later…

 

O! Nog geen idee wat je wilt vragen voor de feestdagen? Een lamp op maat of een giftcard is het ultieme kerstcadeau. Just saying.

madamegarage.nl