31 januari 2023, door Nina van Hilst

Duurzaam servies van Motel a Miio x Ju Schnee

31 januari 2023, door Nina van Hilst

Duurzaam servies van Motel a Miio x Ju Schnee

Het is kleurrijk en klinkt zo zuidelijk. Waardoor we aannamen dat Motel a Miio van het Zuid-Europese schiereiland kwam. Dat is slechts deels waar. Dit duurzame en fair merk in handgemaakt keramiek is bedacht door Laura en Anna uit München en wordt zo milieuvriendelijk mogelijk gemaakt in Portugal. Motel a Miio heeft prachtig servies, kopjes, schalen, vazen en accessoires in mooie kleuren en vormen. In de winkels in Amsterdam en Utrecht kun je het keramiek komen bekijken en mee naar huis nemen als je verliefd wordt.

 

Na een succesvolle eerste collab lanceert Motel a Miio een samenwerking met de Berlijnse kunstenares Ju Schnee. De kleurrijke vazen en kandelaars zijn een piece of art in je huis.

 

Van keramiek hebben we nooit genoeg. Bij deze makers vind je meer mooi steengoed.

Motel a Miio

Motel a Miio

We have this thing with keramiek. En dus liepen we de winkel van Motel a Miio in de Negen Straatjes in Amsterdam binnen. Als een kind in een snoepwinkel gaapten we naar al het moois. Serviesgoed in neutrale tinten gecombineerd met gezellige kleuren als mint, diep groen en rosé. Vazen in strakke of juist organische vormen en met contrasterende kleuren, spikkels of patronen. Het keramiek wordt met de hand gemaakt en handbeschilderd bij een familiebedrijf in Portugal. En naast online, in de winkels in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Amsterdam en Utrecht verkocht. Hier kun je ook zelf komen gapen naar al dat keramieken snoepgoed. Ook hondenouders kunnen hier terecht: Motel a Miio heeft mooie voerbakken voor je trouwe viervoeter. Zo kan ‘Willem’ ook stijlvol aan tafel.

Motel a Miio x Ju Schnee

Motel a Miio x Ju Schnee

De schilderijen en objecten van kunstenares Ju Schnee kenmerken zich door abstracte vormen in felle kleuren. In collab met Motel a Miio maakten ze toffe vazen en kandelaars in funky kleuren als mint, lavendel, pastel roze en geel. Net als Miio’s overige werk is het met de hand geschilderd en fair gemaakt in Portugal. Het is Ju’s missie om mensen blij te maken met haar werk. En zo’n vrolijk stukje bruikbare kunst in huis met een levendig bosje bloemen erin doet dat zeker met ons. De collab is limited edition en verkrijgbaar in de winkels in Amsterdam en Utrecht en online.