22 november 2023, door Maartje

Onze favoriete geurkaarsen? Heb je even?

22 november 2023, door Maartje

Onze favoriete geurkaarsen? Heb je even?

Met de deur in huis: we zijn geurkaarsen snobs. Zo. Dat het gezegd is. Sterker nog: we nemen vanuit ieder land altijd wel een lekkere variant mee naar huis - het beste souvenir waar je thuis nog o zo veel aan hebt! We zijn, zeg maar gerust, verslingerd aan geurkaarsen, vandaar een ode aan de lekkerste. En nee, mogen het geen 'top 10' noemen: het zijn er meer en kiezen is schier onmogelijk. Onder elkaar dus, in willekeurige volgorde, de niet-te-versmaden lekkere geurkaarsen. En ze staan ook nog eens leuk in je huis, niet onbelangrijk.

 

Niet alleen zijn we snobs als het aankomt op geurkaarsen ook zijn we fan van dinerkaarsen, wie met ons? Nou de trend is on, dat is een ding dat zeker is. Lees hier waar je de mooiste, voordeligste kaarsen koopt om de boel thuis te laten shinen

Very Goods Studio

Very Goods Studio

In hartje van Amsterdam, tussen de bogen bij het Haarlemmerplein daar, vind je Very Goods Studio. Met liefde kiest eigenaresse Isil elk lontje en elke geur met zorg, waardoor stoere, handgegoten kaarsen ontstaan. Ze zien er niet alleen goed uit (graphic design on point!) en ruiken heerlijk, maar zijn ook vriendelijk voor de aarde. Duurzaam verpakt zonder plastic, gemaakt van raapzaadwas en daardoor volledig vegan. Very Goods Studio – wij zijn fan! Oh en ze verkopen ook te leuke lucifers om de kaarsen mee aan te steken.

De kaarsen koop je in de studio zelf, online en je kunt zelfs een kaarsenworkshop volgen als je echt écht fan van kaarsen bent.

L’aimé

Deze kaars is het perfecte cadeau voor eigenlijk ieder moment. Je ontwerpt je eigen versie via de link, kiest je geur, kleur en natuurlijk een wens of boodschap. In het Nederlands, Engels of Frans. Deze kaarsen komen in twee geuren, Bois de Tonka & Wild Fig. L’AIMÉ zorgt ervoor dat de wenskaars  mooi ingepakt bij je vriend(in)/partner/familie aankomt. Maar that’s not all, want L’AIMÉ heeft ook heuse giftsets met een kaars, een kaarsenstandaard en een handgeschreven tekst. Vinden we leuk.

Boy Smells

Mind. Body. Holy candle. Good looking handgemaakte geurkaars van hét cultmerk uit LA. Deze geurkaars is gemaakt van Kokosnoot- en bijenwasmengsel met een gevlochten katoenen lont, in glanzend zwarte glazen tuimelaar. Ook fijn, de magnum variant, die brandt namelijk 100 uur, top!

Vanuit het buitenland meenemen: hotel geurkaarsen

Vanuit het buitenland meenemen: hotel geurkaarsen

Hotel Costes, Parijs blijft favoriet onder het internationale, maar zeker ook onder het Franse nationale modepubliek. En dat is niet voor niks. But ok, de geurkaars van Costes is toch wel mega favoriet bij Bart. De kaars is al sinds 2001 de homegeur van het Hotel in Parijs en dat snappen we heel goed. Geuren van gewaxt hout, rum, mahonie, bittere sinaasappelschil, paprika, eikenmos en zachte tonen van tabak. We zijn fan. Brown heet de geur. Klinkt niet Frans maar dekt wel de lading.

Charlotte Rhys, Cape Town, geurkaarsen ontwikkeld in Zuid-Afrika onder het motto: kind to you kind to nature, houden we van. Het fijne, de kaarsen zijn niet alleen kind voor de natuur, ze ruiken ook nog eens hartstikke lekker. Fris en kruidig met warme ondertonen.

La Mamounia,  Marrakech, ook de huisgeur van La Mamounia, het iconische hotel in Marrakech is niet te  missen: Marrakech op zijn lekkerste en zoals alleen Marrakech kan ruiken. Een beetje sinaasappel, een beetje kruiden en een beetje zeepsop. Fleur d’Oranger is the origional.

Soho House (The Cotswolds), er zijn Soho House locaties over de hele wereld maar bij die in de Cotswolds, in het Britse thuisluid van het merk, neem je sowieso een Cowshed kaars mee naar huis, toch? Doe dan de Grumpy Cow, die ruikt het Britse platteland, the good way.

Byredo When life gives you Zweden, zorg dan dat je een Byredo winkel binnen stapt en de geur Loveless afrekent: doodeenvoudige Zweedse luxe in een potje. Met een lontje. En daarom perfect. Ook niet te doen lekker: Bibliotheque. Ruikt, inderdaad, als een oude bibliotheek. Perfect voor bij een avond Barts Boekenclub.

Le Labo – Oké, Le Labo komt officieel uit het Franse Grasse maar toch moeten we bij het merk altijd vooral aan New York denken. Wellicht omdat we onze eigen huisgeur (lijfgeur dus: Santal 33 is het enige parfum dat hier sinds jaar en dag in de badkamer staat) er voor het eerst oppikten. Santal 33 ruikt gewoon naar een never out of style luxe hotel in The City. Kan het niet anders omschrijven.

Ortigia Sicilia – Wie Sicilië verlaat zonder een kaars van Ortigia Sicilia sturen we terug. Fico d’India is favoriet maar eigenlijk zijn ze allemaal smullen. Het label heeft patent op de allermooiste verpakking, met palmboom, en alles ruikt naar zomer in de winter.

van om de hoek

van om de hoek

In de Amsterdamse 9 Straatjes opende onlangs een echt om te smullen winken van het Franse Diptique; knappe jongen die er met lege handen naar buiten loopt. Wij vinden Figuier heerlijk. Ruikt zoals een Franse winter voor de open haard hoort te ruiken.

Het Nederlandse Brandt is en blijft onze lievelings van eigen bodem. Hier lees je precies waarom.

Ook een grote favoriet is de kaars van de Nederlandse eigenaren die het beeldschone Graanmarkt 13 in Antwerpen runnen. Een kruidige kaars die iedere baddersessie tot een feest maakt.

We zouden eens op moeten zoeken waar VOLUSPA vandaan komt maar we kochten ‘m zelf gewoon in het Amsterdamse. Steken we Japonica Yashioka op, dan voelen we ons dus echt even in een Japans badhuis. Just what the doctor ordered (vooral wanneer de partner er nog even een voet- of rugmassage ingooit).