Nederland, Amsterdam19 april 2022, door Isa de Laat

Red een Magic Box van Too Good To Go

Nederland, Amsterdam, 19 april 2022, door Isa de Laat

Red een Magic Box van Too Good To Go

Eten weggooien is en blijft zonde. Ach nee, toch weer die rotte banaan in de fruitschaal en balen zeg, de over de datum vleeswaren in de koelkast... Hoewel we ons er waarschijnlijk allemaal weleens aan schuldig maken, kan voedselverspilling écht tegengegaan worden. En dat hoeft niet eens ingewikkeld te zijn. De app Too Good To Go redt producten die lokaal bij ondernemers overgebleven zijn. We like de Magic Box (understatement: we vinden het echt een te gek concept), want niemand wil verspilling en iedereen houdt van verrassingen, toch? Zo'n box die je ophaalt bij je favo winkel, maar waarvan de inhoud een verrassing blijft. Gewoon downloaden, inloggen, bestellen, een klein bedrag betalen et voila, zo red je eten. Met dank aan de Magic Box van Too Good To Go. 

Too Good To Go

Too Good To Go

Voedselverspilling voor dummies, zo zouden we de Too Good To Go app eigenlijk het beste kunnen omschrijven. Want hoewel deze app natuurlijk streeft naar een wereld zonder voedselverspilling, is dat voor jou waarschijnlijk nog een brug te ver. Want dat meer dan een derde van het voedsel wordt verspild, hoeven we je niet meer te vertellen. What’s in it for you? Nouja, goedkope producten bij je favoriete ondernemers en daarbij draag je ook nog eens bij aan het oplossen van dit reusachtige probleem dus. Extra leuk vinden wij dat het een verrassing is wat je krijgt, scheelt je ook weer keuzestress bij de bakker, groenteboer of natuurlijk de supermarkt.

Foto links: Les Kaner

Magic Box in Amsterdam

Magic Box in Amsterdam

En dan delen we, als ervaren Too Good To Go gebruikers, natuurlijk met veel plezier onze favorieten. Want wat we laatst zagen, was de Magic Box van De Bijenkorf Patisserie. Nu zijn we daar sowieso al fan van, maar naar die Magic Box waren we razend benieuwd. Hadden we net geluk dat die beschikbaar was, snel op de bestelknop gedrukt voor €4,99 en dan waren wij natuurlijk geïnteresseerd in de kosten die we daarop besparen. Een tientje, om precies te zijn. Eenmaal bij De Bijenkorf stond de zwarte chique doos al voor ons klaar. En het was precies wat je verwacht van de Patisserie. Geen toeters en bellen, maar een echt lekkere taart. Vergeet je toch bijna dat je ook nog eens goed doet voor de planeet.

Nu staat er natuurlijk meer op de app in Amsterdam. Sterker nog: een aantal van onze all time favoriete bakkers doen ook mee: Ulmus Bakkerij en Kometen Broodcafé in Noord! Wij zijn ook fan van Bakkerij Westerpark, waar we aan het eind van de dag bijna iedere week een mega tas aan broden, taart en koek op gaan halen (zo net voor het weekend is dat echt helemaal perfect) en we zijn nieuwsgierig naar restaurant Semai. O! En die Magic Box van een kaasspeciaalzaak, staat ook hoog op het lijstje. Volgende doel wordt een borrel met de Too Good To Go boxen… Wordt vervolgd ;-).

Too Good To Go