Frankrijk, Parijs28 oktober 2022, door Teun Tielen

Weelderig chic (en dat dan helemaal van nu) bij restaurant Maison Russe, Parijs

Frankrijk, Parijs, 28 oktober 2022, door Teun Tielen

Weelderig chic (en dat dan helemaal van nu) bij restaurant Maison Russe, Parijs

Weelderig chic (en dat dan helemaal van nu). Een beetje Rusland meets Parijs. Dat klinkt als een mix waar je je niet zo een-twee-drie een beeld bij vormt. Bij Maison Russe in Parijs kun je het zelf ervaren. Tipje van de sluier: kandelaars, fluweel en vodka. Inderdaad, dat smaakt naar meer. Dat Maison Russe deel uitmaakt van de Paris Society group verbaast ons dan ook helemaal niks. Meer restaurants in Parijs? Dit lijstje staat er vol mee.

 

Beeld: Ricard Romain

Maison Russe

Maison Russe

In het voormalig herenhuis van Alfred Nobel vind je tegenwoordig Maison Russe. Dit restaurant is een Parijse kopie van Café Physkin in Moskou. Chique de friemel met een Slavisch tintje. Op het menu geen koffie en croissants, maar kaviaar, kreeft en pomme de terre. Het eten en de service zijn wisselend, maar als je een sucker bent voor hysterische interieurs ben je hier aan het juiste adres. Extra leuk is dat je dat interieur deels mee naar huis kunt nemen, Maison Russe heeft namelijk een eigen boetiek waar ze naast Russische en Franse delicatessen ook interieurartikelen verkopen.

Hoewel het eten niet helemaal je-van-het is, is de sfeer dat wel. Gedimde lichten, veel hout, fluwelen stoeltjes en barokprint all over. In de zomer is het heerlijk toeven in de tuin met een glas wijn. In de Jardin de Maison Russe zit je aan schattige tafeltjes tussen de lantaarns, rozen en jasmijn. Te koud om buiten te zitten? Drink dan een Russische cocktail of vodka bij Bar Les Poupees Russes. Wil je écht goed eten, dan is Maison Russe wellicht niet jouw plek, maar die sfeer maakt veel goed.

Maison Russe