24 oktober 2017, door Maartje

Mama Blessing @ The Xen Station

24 oktober 2017, door Maartje

Mama Blessing @ The Xen Station

Vergeet de commerciele babyshower: Mama Blessing is het nieuwe ding. Toegegeven... Het is ietwat voor de niet-perse-mega-nuchtere-mama-to-be, maar wie wat dieper in de yoga-eske-zaken zit, gaat de Mama Blessing zéker waarderen. The Xen Station in Zaandam, één van de clubs die de Mama blessing in Nederland organiseert, legt uit: "overal ter wereld bestaan mooie ceremonies om vrouwen te steunen tijdens hun zwangerschap, de bevalling en de eerste periode daarna. Hier in het westen zijn we dat een beetje kwijtgeraakt. Zonde, want waar vrouwen elkaar bekrachtigen, kunnen magische dingen gebeuren. Tijden de Xen Mama Blessing ceremonie beleeft de mama-to-be samen met haar eigen tribe - een groep vrouwen (maar mannen zijn ook welkom) die het dichtst om haar heen staat - een bijzondere en liefdevolle, onvergetelijke dag".

Barts-Boekje- the xen station 1

Self care is het ook: anders dan met een baby shower mag je de Mama Blessing zelf organiseren zodat je jezelf kunt omringen met positieve mensen. Mensen waar jij energie van krijgt. En inspiratie. Om zo een groep bij elkaar te verzamelen die gesprekken voert die dieper gaan dan 'normaal', niet omdat het moet maar omdat de energie ertoe uitnodigt. Dat is het streven. Herkenning en waardering, voor ieder in de groep en natuurlijk het ongeboren kindje.

Mama Blessing dus, waarin de de overgang van vrouw naar moeder centraal staat en de zwangerschap al in een wat eerder stadium (niet zoals een baby shower net voor de bevalling) gevierd wordt. En waarbij een en ander niet zoals bij de zoals gezegd commerciele baby shower om het geven en ontvangen van cadeautjes gaat (heus ook leuk natuurlijk), maar om het samenzijn van degene die zwanger was en haar so called tribe. Energy & love, dat is het idee.

In de praktijk?: Liefde! Oxytocine! Thee! Alles vloeit even rijkelijk tijdens de Xen Mama blessing. The Xen Station organiseert de blessings op aanvraag bij Goudlokaal in Zaandam, Provincialeweg 302. 

The Xen Station