16 mei 2018, door Maartje

Massage Boutique @ Treatwell

16 mei 2018, door Maartje

Massage Boutique @ Treatwell

Het is behoorlijk not done om te bekennen, zeker als vrouwelijke blogger, maar ik heb dus een hartgrondige hekel aan yoga. Zo, dat is gezegd. Dat heeft iets te maken met het opvolgen van bevelen (niet mijn sterkste kant), dat ik niet zo goed functioneer in een groep (tsja) en een behoorlijke dislike richting dingen doen op de grond bij de afwezigheid van wit zand, een goed boek en het ruisen van de zee op de achtergrond. Nee, geef mij maar een massage ter ontspanning. Dat probeer ik dan om de week in te plannen sinds iemand me vertelde 'dat je toch ook iedere dag je tanden poets?'. Waarom zou je je lijf dan niet regelmatig een 'beurt' gunnen? Kon ik het alleen maar mee eens zijn.

Massage Boutique

Massage Boutique

Voor ik verder ga zie ik je bijna denken… Maar er staan toch heel veel yogatips op Barts Boekje?? Jaaaaaa, maar gelukkig is Nina, a.k.a. Barts Groene Boekje, er wel dol op. Zo, is dat weer uit de wereld.

Massages dus. Vooropgesteld boek ik die steevast lekker last minute via Treatwell (een ontzettend niet gesponsorde opmerking) en bijna altijd ergens anders want zo hoef ik er in mijn planning (die vaak van hot naar her schiet, zeker met een baby) niet te veel rekening mee te houden en leer ik de ‘massagemarkt’ ook nog eens kennen. Waarvan acte. Want inmiddels zijn er nogal wat masseuses (meestal zijn het masseuses) en masseurs over mijn rug gegaan. En soms heb je er weer eentje waar je over schrijven wil, zoals het geval bij de Massage Boutique op de Roelof Hartstraat.

 

Een aanrader! Om verschillende redenen maar de twee belangrijkste graadmeters zijn – voor mij – of een masseur je probleempunten goed (aan)voelt en daar naartoe masseert (en dus niet óf lafjes een beetje gaat aaien, iew iew iew, of een standaard riedeltje afwerkt, of het ergste: een combinatie van die twee). Laat het duidelijk zijn dat dit bij de Massage Boutique helemaal snor zit.

De tweede is het ‘umfelt’. Ik kan nooit zo goed tegen van die adressen die wat al te zweverig zijn. In de keuze van de geurkaarsen en de muziek bijvoorbeeld – hou op alsjeblieft met de kabbelende watertjes. Bij de Massage Boutique kom je binnen in een heerlijke beautysalon, licht en fris zoals het heurt, en vind je beneden een serene ruimte met een massagebank, een eigentijds muziekje en een selectie verrukkelijke beautyproducten waarmee je jezelf mag besprenkelen als je weer weg gaat. Doe! Alles tussen dat moment van binnenwandelen en besprenkelen? Puur genot.