Oostenrijk, Wenen29 juli 2019, door Maartje

Net open: Max Brown in Wenen, Oostenrijk

Oostenrijk, Wenen, 29 juli 2019, door Maartje

Net open: Max Brown in Wenen, Oostenrijk

Je denkt er misschien tijdens de zomermaanden niet, of nog niet aan, aan een stedentripje naar de hoofdstad van Oostenrijk; Wenen. Maar Wenen is prachtig. Juist ook, nee, zéker in de zomermaanden. Net als in onze eigen hoofdstad leven de Oostenrijkers die dagen op straat, in de parken en aan de waterkant. Barbecues en flessen wijn overal. Aan prachtige Sisi-stijl hotels zeker geen gebrek, maar het nieuwe Max Brown Hotel is wellicht een nog betere, eigentijdse (hippe) en ook nog eens betaalbare optie.

Max Brown Hotel Wenen

Max Brown Hotel Wenen

Het Max Brown Hotel in Wenen is alweer de vijfde Max Brown locatie. Handjes op elkaar voor de Nederlandse hotelgroep. Nederlands? Ja hoor: het HQ van de Max Browners staat ‘gewoon’ in Amsterdam. De overige hotels staat in onze eigen hoofdstad (twee keer, een in het Museum Kwartier, de andere aan de Herengracht), in Dusseldorf en Berlijn. En nummer vijf nu dus zowaar in het mooie Wenen en wel in het ‘7th District’, de meest creatieve wijk van de stad waar je barts van de ateliers en kleine boetieks en barretjes. In het midden daarvan creerden de hoteliers wederom een speels hotel waar kunst en uniek design voorop staan, alles met een link naar de rijke historie van de stad Wenen.

Er zijn 140 kamers in een gebouw dat zes verdiepingen telt, er is een huisbios en laten we ook het restaurant, Seven North, niet vergeten waar (zo werd ons verteld) ‘celebrity chef’ Eyal Shani in zijn grote open keuken staat te koken. We noemen ‘babybloemkool en witte asperges, een geroosterde aspergespeer, kebabschnitzel uit de houtoven, witte pizza met courgette en ‘verkoolde’ rode bietencarpaccio met mierikswortelsneeuw. En Apfelstreusel toe, uiteraard.

Binnen is alles zacht, uitnodigend en eigenlijk best wel ‘Hollands’ gezellig, maar met die internationale (Oostenrijkse in dit geval) swung. Dat zal onder andere komen door alle vintage meubelstukken afkomstig uit lokale winkels en de houten luiken die in neutrale tinten werden gelakt, geïnspireerd op de aloude Weense kleuren van de ‘Biedermeier’ stijl (18e eeuw). De tweede buitenmuur is voorzien van een handgeschilderde muurschildering van Weense kunstenaars Käthe Schönle en Sebastian Schager, met verwijzingen naar historische Oostenrijkse figuren en het moderne leven in de stad. How cool non?

Er is een kleine boetiek met accessoires van onafhankelijke locale jonge ambachtslui makers. Er wordt ‘Wien Gin’ uit de Weense distilleerderij Kesselbrüder geschonken, en koude brouwkoffie uit Kaffeetschi. De kleurrijke kamers hebben allemaal de (wellicht bekende?) o zo mega comfortabele bedden van Max Brown: Auping-bedframes gemaakt van recyclebare materialen. De droom. En verder Crosley-platenspelers, een waterkoker en theeservies, textuurbehangetjes en kleine bommen kleur overal, alles gemaakt door lokale kunstenaars Deborah Sengl en Drago Persic.

Nog even over dat zevende district van Wenen, ook wel bekend als Neubau. Daar staat het nieuwste Max Brown Hotel tussen een eclectische mix van kleine bedrijven en must-see attracties waaronder WestLicht Galery, veganistische ijssalon Veganista, Boutique54 voor vintage huishoudartikelen, het legendarische Café Sperl koffiehuis, de kraampjes van Naschmarkt en het Leopold Museum, de thuisbasis van werken van Egon Schiele en Gustav Klimt. Ook dichtbij is de prachtige Burggarten-tuin en het Palmenhaus, een perfecte stop voor koffie in de zomermaanden. Bam!

Ook fijn: kamers gaan vanaf €113 per kamer per nacht. Dat is dus helemaal niet zo duur.