Nederland, Amsterdam6 augustus 2022, door Michel + Renske

Millie Vanillie Bakkerij is alles wat je wilt en méér

Nederland, Amsterdam, 6 augustus 2022, door Michel + Renske

Millie Vanillie Bakkerij is alles wat je wilt en méér

Het mag werkelijk waar in de krant. Op Cruquius eiland, u weet wel, het nieuwbouw project in Amsterdam-Oost, strijkt eindelijk een bakker neer. En niet zo maar eentje. Millie Vanillie is alles wat je wilt en méér.

 

Twee dames staan achter de toonbank - eentje bakt en eentje verkoopt. Door de ruime opzet van de winkel en bakkerij zie je van alles gebeuren. Mega leuk dus voor de kiddo's om mee te gaan met de weekend inkopen.

Millie Vanillie Bakery

Millie Vanillie Bakery

Bij Millie Vanillie staat Sara van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat te bakken, kokkerellen en ploeteren om in de ochtend verse broden en patisserie op de toonbank te toveren. Voor nu ligt de focus nog op baksels als kardemom buns, custard buns en ander van dat soort – in de toekomst komt er ook zuurdesembrood op de toonbank.

Naast bovenstaand wordt er bij Millie Vanillie ook heerlijke koffie gezet. De bonen voor het lekkere zwarte bakkie komen van Sprout – niks op aan te merken dus.

De bakker bevindt zich op koprol afstand van de lange stijger van Cruquius, waar menig mens dan ook hartje zomer te water gaat. Dikke tip om dus wat lekkers mee te nemen en je dichtbij de verkoeling van het IJ te begeven.

De openingstijden zijn voor nu nog wat kort met een late start (10 uur in het weekend open is voor de early birds onder ons nogal een lange waiting game) maar als we het zo van een afstand bekijken denken we dat daar nog wel wat verandering in komt. Elke dag geopend behalve maandag en dinsdag.

Bottelerijstraat 5, Amsterdam