Nederland, Amsterdam3 mei 2022, door Maartje

Restaurant VRR Amsterdam + Stadsbakkerij As

Nederland, Amsterdam, 3 mei 2022, door Maartje

Restaurant VRR Amsterdam + Stadsbakkerij As

Er was even sprake van dat er een nieuw stadsstrand zou komen op de plek waar we ooit maar wat lastig weg te slaan waren - toen nog Roest Amsterdam. Roest is al even niet meer en dat nieuwe stadsstrand... ook dat komt er toch niet. Saai man, die Zeeburgereiland-hoek daar... Mis! Want hier schuif je dus wél aan bij een van onze nieuwe stadse favorieten: Restaurant VRR Amsterdam. Deze grote zaak kwam in de oude scheepsloods waar voorheen Rosa & Rita zat. Ah! Daar! Juist. Daar.

 

Restaurant VRR, Amsterdam

Restaurant VRR, Amsterdam

En bij Restaurant VRR willen we zijn. Vanwege die ruige locatie (waar je bovendien lekker parkeren kunt, maar waar je ook met de fiets vanuit de binnenstad zó staat – win-win), vanwege het buurten met Stadsbakkerij As (in hetzelfde pand) en vanwege de steengoede gerechten op basis van niets van Nederlandse ingrediënten.

Mocht je nog niet overtuigd zijn, weet dan dat het ‘buurten met’ stadsbakkerij As geen toeval is: Restaurant VRR komt uit de koker van de oprichter van restaurant As (aha, topper-alert) en is familie van Hotel de Goudfazant (high score). En hadden we al gezegd dat er een heel, heel erg fijn terras is?

We zien je daar!

vrr.rest