Nederland, Gelderland27 augustus 2020, door Barts Boekje

Millinger Theetuin

Nederland, Gelderland, 27 augustus 2020, door Barts Boekje

Millinger Theetuin

Al eens eerder genoemd in een lijstje (de allerfijnste terrassen van heel Nederland, zeker de moeite) maar deze parel verdient een eigen spotlight. Want wow: als je het trapje van de Millinger Theetuin oploopt waan je je plots in Marokko. En dat in Millingen aan de Rijn (Berg & Dal). Waar zeg je? In het natuurgebied de Millingerwaard, in Gelderland. Zó middenin het natuurgebied zelfs, dat je alleen te voet of per fiets bij de theetuin kunt komen. Eerst nog even 2,5 km wandelen of fietsen door het natuurgebied dus, voordat je aan de thee kan. Maar het is de moeite waard !

 

 

Heerlijk verdwalen

Heerlijk verdwalen

In de Millinger theetuin kun je heerlijk verdwalen op de kronkelende paadjes, en vind je achter elk stukje groen weer een verborgen hoekje. Er is een Moors theehuis met veranda, maar ook een Marokkaans-Oosters theehuis met blauwe mozaïeken rond een romantisch fonteintje. Knappe kussentjes in mooie printjes, Marokkaanse kleden die je onder je arm mee zou willen nemen naar huis en vrolijke blauwe stoeltjes (oh boy, daar gaat je mindfullness, sta je toch de hele middag met je telefoon in je hand want oh zo instaproof hier). Buiten in de tuin overigens ook een beeldententoonstelling, binnen schilderijententoonstelling. En honden (aangelijnd) welkom!

Mediterraans tintje

Mediterraans tintje

Je betaalt €6,- entree voor de tuin, maar daar hoort ook een consumptie bij. Daarnaast kun je kiezen voor een compleet ontbijt (Griekse yoghurt, croissantje, vers fruit, broodje, vers appel-perensap) of lunch in de Millinger Theetuin, alles met een Mediterraans tintje. Wil je niet een compleet voedselpakket? Verder een kleine kaart met Mediterraanse invloeden, broodjes met Muhammara en feta of hummus en babaganoush. In de zomer presenteert de Millinger Theetuin elke vrijdagavond een Table d’Hôte. Alle tafels worden dan gezellig aan elkaar geschoven en daarop wordt een uitgebreid dagmenu geserveerd, net alsof je op een Mediterraans dorpsfeest bent.

Tea time

Tea time

Deze locatie schreeuwt (of eh, fluistert?) om een rustig yoga lesje, en laat dat nou ook nog eens tot de mogelijkheden behoren. Heerlijk rustig worden en een beetje stretchen in de sprookjesachtige tuin, wij zien het voor ons. Niet alleen yoga, ook verschillende wandelactiviteiten volg je vanuit de Millinger Theetuin, inclusief blotevoetenwandeling. Tikkeltje zweverig en te mindfull for your taste? Dan leun jij gewoon prima rustig achterover in je blauwe stoel met je kopje thee. Niemand die naar je omkijkt. (Nou ja, wij, als je ons tagt op je mooie plaatjes op insta.) Geniet!

In het (ruim bekeken) zomerseizoen (21 maart – 1 november) is Millinger Theetuin elke dag geopend, van 10:00 – 18:00 uur.