Amsterdam27 april 2020, door Imara Milatz

De allerkleinste food market ever: the mini food court van Maris Piper, Amsterdam

Amsterdam, 27 april 2020, door Imara Milatz

De allerkleinste food market ever: the mini food court van Maris Piper, Amsterdam

We kregen rechts en links al het een en ander ingefluisterd; er staat iets te gebeuren in de Amsterdamse Pijp. Gewoon, op de stoep, midden in de stad, pal voor de deuren van restaurant Maris Piper creëerden de horeca-ondernemers een ‘eilandje’. Een eilandje dat je gerust een mini food court mag noemen: er zijn drie kraampjes waar je het lekkerst van Píta, Maris Piper zelf natuurlijk en The Noodle Shop kunt scoren. So far so good.

Mini Food Court

Mini Food Court

Maris Piper, Píta en The Noodle Shop zijn ready for your order!

Met z’n allen aan de piepers. Verwacht zeker geen daghappen maar piepers van het culinaire soort. Een frietje uit Ossenwit met stoofvlees en Holtkamp kroketten bijvoorbeeld.

Of wend je tot Píta waar je pita falafel of pita köfte kebab meeneemt.

En jeetjemina The Noodle Shop maakt de keuze niet makkelijker met hun ontploffing van umami (goeie deze hoor). Just saying. Brasserie delivery en take away gone good. Gerechten gemaakt om meteen op te eten of gerechten of om mee naar huis te nemen, whatever you wish. Je moet in beide gevallen de Frans Halsstraat (nummero 76) zien te bereiken en the peeps achter de kraampjes doen de rest van het werk.

Maris Piper

Maris Piper

Naast de foodcourt kunnen de culinaire hoogstandjes van Maris Piper zelf bezorgd én afgehaald worden kan bij alle locaties in onze hoofdstad. Voor de easy way out ga je natuurlijk voor delivery, bestellen dat doe je met het grootste gemak hier. Zin an!

Maris Piper