Nederland, Amsterdam23 februari 2021, door Imara Milatz

Deze seafood restaurants in Amsterdam hebben amazing take-away

Nederland, Amsterdam, 23 februari 2021, door Imara Milatz

Deze seafood restaurants in Amsterdam hebben amazing take-away

Something smells fishy? Jazeker, maar dan in a -waanzinnige- good way! Kijk maar even naar deze vis/ seafood aan huis-lijst. Want één ding is zeker, aan seafood kun je de aankomende tijd nog wel komen. En we noemen natuurlijk alleen maar de bijzonder beste, favorieten vanuit ons eigen tried and tested archief. Komt ‘ie in ene… tweeë… drie:

Brut de Mer

Brut de Mer

Kijk, minder vlees eten is nog zo erg niet, maar een visje missen… Om ook all the good uit de zee op te geven, daar zijn we nog niet helemaal klaar voor (nog niet). Het is dan ook wel te stellen dat we, op ons zachtst gezegd, in de nopjes zijn dat Brut de Mer hun ‘Mer’ nog aan de man brengt. Dat is, zoals je begrijpt, goed nieuws. More good news to come: de seafood helden serveren een take away Fruits de Mer plateau (welke je al tijden op het menu kon vinden) met Paella, Oesters én het andere waar ze aan dit adres verstand van hebben: wijn. Geen brut maar wel wijn, en dat is ook prrrrrima. Fin.

Als je iets te vieren hebt – bijvoorbeeld dat jij jarig bent of de koning of dat het donderdag is – zit je hier ook helemaal goed bestel de King Crab (blijft leuk op ‘Woningsdag’) of de hele kreeft en jouw anders gewone avond wordt in no time een decadent feest. Bestellen, dat kan hier en ophalen doe je aan hun eigen adres. Moet helemaal goed komen.

Brut de Mer

The Seafood Bar

The Seafood Bar

Wie bij de woorden fish & chips, oesters, fruits de mer en kreeft al begint te watertanden is vast en zeker wel eens bij een van het kwartet aan restaurants geweest (in Amsterdam drie keer The Seafood Bar, ieder op een eigen locatie, te vinden en ook Utrecht is één filiaal rijk). Simpelweg omdat ze er verstand van een goed, vers en verrekt lekker visje (vis-plus, zoals we het ooit al eerder noemden) hebben. En ook nu, in ‘andere tijden’ bestaat het menu niet uit minder dan: seafood, seafood en nog eens seafood. Al van dat om te bestellen óf om op te halen bij The Seafood Bar Drive-inn. Zélfs de lekkerbek, kibbeling en calamaris kunnen, hopla, met de bestelling mee. Check ook even de thuispakketten met elke week een variërend menu. Looking good!

The Seafood Bar

Sjefietshe

Sjefietshe

Oh lord die ceviche van Sjefietshe die kunnen we op elk moment van de dag zeven dagen per week wel eten, zeker nu het weer wat warmer wordt. Tot dusver het plan om minder vis te eten. Gelukkig denken ze bij Sjefietshe nog een beetje mee en zijn ze dus maar vier dagen geopend voor take out, thanks guys. Wel blijven ze ons verleiden met allerlei lekkers want waren de vijf verschillende ceviches nog niet voldoende om ons naar Oost te laten komen, zijn er ook nog warme seafood gerechten en uiteraard de bites. Ja, daar gaan we nog eens: ‘Oh lord die bites’. Hotdogs zijn helemaal hot, maar de Hotdoctopus is hotst. Halen.

Sjefietshe

Restaurant Stork

Restaurant Stork

Get some fresh Stork fish in your belly! Stork is voor iedere visliefhebber een aanrader. Enig nadeel, Stork weet het je moeilijk te maken. Het bezorgmenu maakt het moeilijk om te kiezen want moet het nou die pasta fruits de mer worden (easy goings) of een compleet visplateau (all out gaan)? Of gelijk een heel plateau fruits de mer (alles alles alles op één bord)?  Ach de keuze is reuze, en delen is ook altijd nog een mogelijkheid. Dus off to Stork y’all, of beter gezegd: haal Stork in huis (want afhalen kan ook, zekers). Oh en belangrijk, vergeet er niet een lekker Storks wijntje bij te bestellen, deze gaan zo lekker bij je visje.

Stork

Vis van Henry

Vis van Henry

Tuurlijk je kan alles bij de grote supermarkt halen of bestellen maar de lokale ondernemers steunen is en leuk en HEEL lekker. Zo denken we meteen aan Henry. Met al dat thuis gelunch moet er rond de klok van 1 uur, brood op de plank en het liefst met wat lekkers erop. Henry maakt de allerlekkerste vissalade die je je kunt wensen. We maken geen grap. Onze favourites? De rivierkreeftjessalade met stip op nummer 1 maar we geven de tonijnsalade een goede tweede plek. Bij Henry koop je ook viskoekjes voor de borrel of grotere stukken vis voor de avond. Of begin bijvoorbeeld met wat coquilles als voorafje? Wil je geen gedoe en een simpel agvtje op moderne stijl: dan zit je met de gamba burgers ook helemaal geramd.