23 april 2020, door Imara Milatz

Deze seafood restaurants in Amsterdam zijn ready for take-away

23 april 2020, door Imara Milatz

Deze seafood restaurants in Amsterdam zijn ready for take-away

Something smells fishy? Jazeker, maar dan in a -waanzinnige- good way! Kijk maar even naar deze vis/ seafood aan huis-lijst. Want één ding is zeker, aan seafood kun je de aankomende tijd nog wel komen. En we noemen natuurlijk alleen maar de bijzonder beste, favorieten vanuit ons eigen tried and tested archief. Komt ‘ie in ene… tweeë… drie:

Brut de Mer

Brut de Mer

Kijk, minder vlees eten is nog zo erg niet, maar een visje missen… Om ook all the good uit de zee op te geven, daar zijn we nog niet helemaal klaar voor (nog niet). Het is dan ook wel te stellen dat we, op ons zachts gezegd, in de nopjes zijn dat Brut de Mer hun ‘Mer’ nog aan de man brengt. Dat is, zoals je begrijpt, goed nieuws. More good news to come: de seafood helden serveren een take away Fruits de Mer plateau (welke je al tijden op het menu kon vinden) met Paella, Oesters én het andere waar ze aan dit adres verstand van hebben: wijn. Geen brut maar wel wijn, en dat is ook prrrrrima. fin.

Deze week pakken ze helemaal uit in de keuken van Brut. Als je iets te vieren hebt (we bedoelen maar: Koningsdag wordt woningsdag) bestel je King Crab. Snap je ‘King’ Crab, vinden we leuk. Slimmies daar. Bestellen, dat kan hier en ophalen doe je aan hun eigen adres. Moet helemaal goed komen.

Brut de Mer 

The Seafood Bar

The Seafood Bar

Wie bij de woorden fish & chips, oesters, fruit des mer en kreeft al begint te watertanden is vast en zeker wel eens bij een van het kwartet aan restaurants geweest (in amsterdam is inmiddels 4 keer The Seafood Bar, ieder op een eigen locatie, te vinden. Ook Utrecht is één filiaal rijk). Simpelweg omdat ze er verstand van een goed, vers en verrekt lekker visje (vis-plus, zoals we het ooit al eerder noemde) hebben. En ook nu, in ‘andere tijden’ bestaat het menu niet uit minder dan: seafood, seafood en nog eens seafood. Al van dat om te bestellen óf om op te halen bij The Seafood Bar Drive-inn. Zélfs de lekkerbek, kibbeling en calamaris kunnen, hopla, met de bestelling mee. Check ook even de thuispakketten met elke week een variërend menu. Looking good!

The Seafood Bar

Surf & Turf - Sjefietshe x Wijmpje Beukers

Surf & Turf - Sjefietshe x Wijmpje Beukers

Oh lord, minder vlees eten een makkie? Niet als het aan de fantastische samenwerking tussen Sjefietshe en Wijmpje Beukers ligt. Met hun waanzinnig Surf & Turf gooien ze roet in het eten. Niet letterlijk (gelukkig niet) maar wel in de ‘minder vlees eten plannen’. Of we het heel erg vinden? Neuh, een Surf en turf quarantaine editie klinkt daar veelte goed voor. Het beste van beide keukens in een driegangen diner voor thuis is uw antwoord! En dan heb je zomaar iets om naar uit te kijken, een vlees & vis fiësta op de planning! 23, 24 en 25 april vinden de Surf & Turf nights plaats. Kleine tip, wel even snel bestellen, voordat je het weet hebben ze geen plekje meer.

Sjefietshe X Wijmpje Beukers

Restaurant Stork

Restaurant Stork

Get some fresh Stork fish in your belly! Stork is voor iedere visliefhebber een aanrader. Enig nadeel, Stork weet het je moeilijk te maken. Het bezorgmenu maakt het moeilijk om te kiezen want moeten het nou die pasta fruits de mer worden (easy goings) of een compleet visplateau (all out gaan)? Of gelijk een heel plateau fruits de mer (alles alles alles op één bord)?  Ach de keuze is reuze, en delen is ook altijd nog een mogelijheid. Dus off to Stork y’all, of beter gezegd: haal Stork in huis (want afhalen kan ook, zekers). Oh en belangrijk, vergeet er niet een lekker Storks wijntje bij te bestellen, deze gaan zo lekker bij je visje.

Stork

Vis van Henry

Vis van Henry

Tuurlijk je kan alles bij de grote supermarkt halen of bestellen maar de locale ondernemers steunen is en leuk en HEEL lekker. Zo denken we meteen aan Henry. Met al dat thuis gelunch moet er rond de klok van 1 uur, brood op de plank  en het liefst met wat lekkers erop. Henry maakt de allerlekkerste vissalade die je je kunt wensen. We maken geen grap. Onze favourites? De rivierkreeftjessalade met stipt op nummer 1 maar we geven de tonijnsalade een goede tweede plek. Bij Henry koop je ook viskoekjes voor de borrel of grotere stukken vis voor de avond. Of begin bijvoorbeeld met wat coquilles als voorafje? Wil je geen gedoe en een simpel agvtje op moderne stijl: dan zit je met de gamba burgers ook heelmaal geramd.

Extra leuk? je kan bij Henry je bestelling afhalen of hij bezorgd boven de 30 euro gratis thuis. Dus plan je een bbq, denk aan Henry! Of als je gewoon een goede lekkere boterham met lekkers wil (wat zo ongeveer elke werkdag van de week is, it’s okay).