22 mei 2018, door Maartje

Mossel Oost Amsterdam

22 mei 2018, door Maartje

Mossel Oost Amsterdam

Godsie, wat vind ik de mensen achter Walter's Woodbury Bar en Fondue Oost formally known as Bar James toch slim. Net zo slim als de mensen die voorheen van ijsjeszaak Het IJscuypje een stamppotzaak maakten (ik vind het nog steeds stom dat ze dat niet meer doen overigens). Want wie heeft er in de zomer zin in kaasfondue? Precies. Niemand. En dus is Fondue Oost sinds de zon is aan schijnen Mossel Oost. Eureka.

Mossel Oost

Mossel Oost

Het idee is, zoals dat voor de beste ideeën geldt, simpel: men neme een pan en gooien daar mosselen van niveau in. Sausjes erbij. Wijn. Bier. Goed gezelschap. Smullen.

O ja, de drie achter de zaak, zaken dus eigenlijk, komen net als yours truly uit het zuiden van het land. Op een steenworp van Zeeland waar uiteraard de beste mosselen vandaan komen. En Hij zag dat het goed was.

Vanaf eind juli zijn het zo genoemde ‘bodemcultuur mosselen’ die op je bord komen, ofwel het beste soort. Dat ga je niet missen want als het zo ver is dan komt er een mosselfeest, zoals de Zeeuwen dat het beste kunnen, maar dan door de Brabanders in Amsterdam. Wat als een mega-feest klinkt in mijn oren.

Er zijn vier soorten: klassiek (witte wijn, groente, knoflook en mosterdmayonaise), bier (bruin bier, knoflook, knolselderij en zeekraal), Thai (rode peper, koriander, rode ui, knoflook met groenecurrymayonaise) en Spaans (chorizo, paprikaduce, ui, ­tomaat en knoflookmayonaise) en een bord kost je nog geen 15 euro.

Meer mosselen eten? Check ook deze dan even: 11 x Mosselen in Amsterdam