Wakker worden bij Myrängsgården in Zweden

Zweden, Midden-Zweden, 16 mei 2023, door Tessel Horsting

Wakker worden bij Myrängsgården in Zweden

Als wij zeggen back to nature dan zeggen we al heel snel Scandinavië (want dichtbij) en dan komen we al snel uit bij Zweden (want oh zo mooi). Op naar Zweden naar de plaats Mora. Daar vind je accommodatie Myrängsgården waar je U tegen zegt. Een houten huis met zijn roots uit de tijd van de Vikingen, gelegen in het binnenland van Zweden. De combinatie van houten chalet, de Viking roots en locatie midden in de Zweedse natuur, zorgen voor een flinke dosis authenticiteit: een complete picture perfect. Dat gezegd hebbende kunnen we stellen dat de locatie check is, natuur ook, dus nu jij nog.

verblijf in een oud Viking huis

verblijf in een oud Viking huis

Yes, een oud Viking huis dus. Wat je je daar bij voor moet stellen? Houten plafonds, hier en daar ongelijke vloeren (maar dat heeft juist z’n charme), een open haard, veranda’s en dat het rood is aan de buitenkant. Zo typisch Zweeds, net zoals op de kruiswoordpuzzelboekjes en precies hoe een quintessential Zweeds huis eruit ziet. Het is een groot vakantiehuis, met elf slaapkamers en vijftien bedden. Je kunt er met z’n tweetjes heen (of alleen) maar het is ook ideaal om neer te strijken als je met een grote groep bent. Denk aan meerdere gezinnen, vrienden, familieweekend of een romantische trip. Huh? Een romantisch weekend in zo’n groot huis? Hold your horses, er is namelijk ook een bruidssuite aanwezig en die is perfect voor een romantische stay voor twee. Verder beschikt de Zweedse chalet over moderne keukens waar je heerlijk kunt koken en hebben veel kamers een eigen badkamer, aan gemakken geen gebrek.

Omgeving

Omgeving

Naar Zweden voor natuur en rust in een knappe omgeving? Dan ben je bij Myrängsgården aan het goede adres. Op 500 meter afstand vind je een privéstrand waar je in de zomer heerlijk kunt zwemmen en in de winter kunt schaatsen. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken en in de winter is het gebied perfect om te langlaufen. Op de uitgebreide veranda met een goed boek neer ploffen is ook zeker een optie, niet van het terrein afkomen mag hier. In de avond nestel jezelf lekker met een glas rode wijn voor de open haard en val je langzaam in slaap met het knetterende geluid van het vuur op de achtergrond. Voor natuur, pracht en rust ben je hier helemaal aan het juiste adres.

Myrängsgården

Alles weten wat wij weten over Zweden? Lees het hier.