Zweden21 december 2022, door Isa de Laat

Nordic Woods Zweden: wildernis glamping in het land van bossen en meren

Zweden, 21 december 2022, door Isa de Laat

Nordic Woods Zweden: wildernis glamping in het land van bossen en meren

Het is razend populair (en maar goed ook): de natuur in, back to nature, jezelf ontdekken en helemaal tot rust komen. Eigenlijk een beetje op de manier als hoe dat vroeger ging. Althans, dat stukje genieten van de natuur. Het wiel opnieuw uitvinden (a.k.a. overleven) vinden we dan weer niet zo prettig. Ja, we willen de natuur in, maar ja, dat mag ook in stijl, op een luxe manier.

 

En dat de natuur in Zweden adembenemend mooi is hoeft niemand meer uitgelegd te worden, maar dat je hier op luxe wijze kan genieten is ook een feit. Bij Nordic Woods Zweden ben je aan het juiste adres. Een wildernis glamping in het land van bossen en meren.

Nordic Woods Zweden

Nordic Woods Zweden

We zien de zon over het Zweedse meer het liefste (ook al zijn we hartje natuur) opgaan met een bak koffie in onze hand. De ideale voorbereiding voor een prachtige kanotocht of een hike dwars door het National Parc Åsnen. Na een intensieve en avontuurlijke dag duiken we de sauna in, die midden op het meer staat, en de dag sluiten we (hoe kan het ook anders) af met een kampvuur. De combinatie natuur en luxe, daar kunnen we ons wel in vinden bij Nordic Woods Zweden.

Samen met je vrienden, familie óf andere soloreizigers trek je er zeven dagen op uit en ga je even helemaal back to basic – maar dan dus wel met de luxe van een tipi met echt goede bedden, elektriciteit, koelkastje en kookgerei. Je survival kit mag je dus thuis laten.

Overdag kun je onder andere meedoen aan yoga, meditatie en begeleide hikes door de bossen of kun je deelnemen aan de workshops houthakken en brood bakken. Daarnaast liggen er de hele week kano’s voor je klaar om mee op expeditie te gaan. In de avond rooster je marshmallows boven het vuur en speel je gezelschapsspelletjes tot in de late uurtjes.

Nordic Woods Zweden is toegankelijk voor alle avonturiers (yes, ook de stoere kinderen én trouwe viervoeters). Van juni tot en met september vind je het Nordic Woods Lakeside Camp vlakbij National Parc Åsnen, omringd door een netwerk aan meren.

Bij Nordic Woods overnacht je in comfortabele tipi’s, die zijn voorzien van een loungestoelen met vuurschaal, picknicktafel en een driepoot. Alles wat je nodig hebt om gezellig samen met je gezin of vriendengroep een goede stoof te maken. Visualiseer je daarbij even dat uitzicht op het bos en de zonsondergang boven het verlaten meer… do we need to say more?

Verder wordt er één keer in de week een uitgebreide outdoor BBQ verzorgd aan de rand van het meer, dé ultieme manier om volop te genieten van de lange zomeravonden. Laat je verrassen door de heerlijke gerechten die voor je klaargemaakt worden of breng je zelf-gevangen vis mee.

Klinkt dit actieve avontuur als jouw ultieme vakantie en zie jij jezelf komende zomer al helemaal zitten op de loungestoelen voor je tipi? Boek deze bucketlist trip dan nu hier.