3 mei 2020, door Imara Milatz

Corona of niet: niets houdt je tegen om de inspiratie op te doen

3 mei 2020, door Imara Milatz

Corona of niet: niets houdt je tegen om de inspiratie op te doen

Joe, daar zijn we weer met een verrukkelijke dosis wedding inspo (al zeggen we het zelf)! Een dikke vette wedding bash zit er even niet in, daar kunnen we helaas geen list op verzinnen, maar erover dagdromen kan wel. Klop eens aan bij Myrthe Regelt Het, want zij weten (meervoud ja! 'Myrthe' is een team, las je al eens hier) hoe de roze wolk zuurstok-roze te houden. Want, as you may know: het plannen van een bruiloft kost nogal wat tijd en dan hebben we het nog iets eens over the actual event zelf. Een bruiloft in het vooruitschiet brengt een lading voorpret met zich mee en die voorpret kunnen we nu het beste, ehh, zo lang mogelijk 'uitsmeren' (klinkt niet lekker maar you get the point)? Et voila, ook dit wordt geregeld door Myrthe en achterban. Het credo: in stappen naar je toekomstige wedding toe leven, want die komt er. Echt wel.

Moodboarding

Moodboarding

Stap uno, het maken van een moodboard. Bij Myrthe Regelt is het de taak van de dag en worden er al jaren moodboards op maat gemaakt voor le future hubbies. Met een uitpuilend bestand aan inspiratie als resultaat. Dat exacte bestand is ondertussen zo’n heerlijke verzameling geworden waar het team zo nu en dan eens door heen loopt te bladeren. Laten we dat heerlijke gevoel nu eens met jullie delen: Mini Myrthe Regelt Het Moodboard Madness hier op Barts Bruiloft.

De moodboards worden voor een groot deel gemaakt met beeldmateriaal van eigen styling en, waar nodig, aangevuld met schetsen of beeld van Pinterest (toptip deze, let’s Pin the (corona) days away). Hét doel bij het maken van een moodboard is altijd het tot leven wekken van het concept ontstaan na een eerste gesprek met de soon to be wedded peeps. Een belangrijk onderdeel is tekst. Lang verhaal kort: lekker veel beeld, kleur, maar ook zeker tekst, bijna als een soort script door de dag. Wat dan wel weer goed past bij Bart. Bart Reist, Barts Boekje en dus ook Barts Bruiloft. Match made in heaven!

Ok, daar gaan we met de eerste. Een gouwe ouwe van al een tijdje terug..

Bart & Ben

Bart & Ben

Het moodboard hiernaast werd eigenhandig gemaakt voor the happy couple, Bart & Ben, de een Amerikaan en de ander Nederlander. Waar Ben vooral graag veel bloemwerk voor ogen had, wilde Bart een wat rauwere Brooklyn-vibe festijn. Terugkijkend dekt het complete plan nog steeds alle wensen van beide mannen wat het des te leuk maakt om weer eens terug te kijken: timeless deze. 

Via de inspiratiepagina was het taak aan Myrthe om een richting en een kader aan te geven, waarbinnen de mannen daarna de realistische invulling konden kiezen. Neem maar eens een kijkje naar de foto’s van de uiteindelijke bruiloft, je proeft bijna het sfeertje uit de inspiratie pagina. Het is namelijk nooit een exacte kopie van het moodboard, maar een haalbare en realistische interpretatie. 

Romantisch vs edgy

Romantisch vs edgy

Met dit beeld valt alles dan ook tezamen. Hoe een locatie, die vaak wat romantischer aangekleed wordt, met de juiste styling ook ineens de sophisticated Brooklyn vibe en de juiste edgy randjes krijgt. Hoe door met een klant in gesprek te gaan, echt een persoonlijk moodboard tot stand komt. Hoe door het uitdagen van de klanten met eigen ideeën, ze vaak nog enthousiaster kunnen worden. En vooral hoe zo’n plat moodboard dan altijd tot leven komt. Het fijnste van het vak? Wel een van de bijzonderste…

En dan sluiten we af met dit heerlijke beeld van Bart & Ben, de toen newyly weds, want een blij bruidspaar gekoppeld aan een moodboard is toch het beste einde van deze reis… Okeoke, om echt af te sluiten, een laatste paar mooie regels over Myrthe Regelt Het: Ga je binnenkort trouwen en ben je benieuwd naar al dat prachts van Myrthe Regelt Het (snappen we best) stuur dan een email naar  info@myrthe-regelt-het.nl of neem een kijkje op de Pinterest. De perfecte manier om een realistisch pinbord te maken met (laten we eerlijk zijn) het Hollandse budget, al die picture perfect inspiratie is vaak tijdens Amerikaanse miljoenen-weddings. Voor meer informatie kun je de website hieronder checken. Myrthe Regelt Het. O, en volg de weddingplanners en stylisten meteen op instagram

 P.S.: laat in een reactie weten wat jullie graag lezen, want JAAA, dan gaat Myrthe dat regelen.

P.S.2: waar deze bruiloft was wil je weten? In de Westerliefde in Amsterdam!