22 maart 2020, door Maartje

Dé 4 stappen bij het maken van je Corona Back Up Wedding Plan.

22 maart 2020, door Maartje

Dé 4 stappen bij het maken van je Corona Back Up Wedding Plan.

Corona. Yup. Het is zover, en het duurt nog wel even. Het virus heeft invloed op al-les, dus ook op jullie trouwplannen. En laat ik daar nu als een malle mee bezig zijn. Ha! Samen met mijn team besloten in ieder geval alles in de afgelopen maanden te verzetten en hebben we gepraat over een backup plan. En weet je wat? Het komt goed. 

Wan=tr nee, ook wij hebben geen controle over de situatie, maar we kunnen ons wel voorbereiden. Samen met jullie. Dat voelt goed en geeft rust. Sharing is caring, vandaar hier 4 stappen die jullie kunnen helpen bij het maken van jullie Corona Back Up Wedding Plan. Dus, aan de slag! Let’s go! Back-up plannen maken doe je zo, ook als alles op slot zit.

Stap 1: Begin met het bepalen van jullie prioriteiten. Klinkt simpel, is key.  Zo beginnen we ook bij de start van een bruiloft en zo beginnen we nu ook.

Welke drie onderdelen van jullie bruiloft zijn het belangrijkst? Is dat de fantastische locatie die geboekt is? De fotograaf waarvan jullie zo blij waren dat hij/zij nog kon op jullie datum? De feestband waar je nu al zo naar uitkeek? Of de stylist/ bloemist die helemaal snapt hoe jullie dag eruit moet gaan zien? Zodra je weet wat voor jullie (allebei) de belangrijkste elementen zijn, starten jullie met het benaderen van deze partijen met als doel: is er een gemeenschappelijke back-up datum te vinden?

Vind je het lastig deze elementen te bepalen? In ons Online College helpen we je hierbij met duidelijke uitleg en opdrachten.

Personal branding shoot by Liselore Stap Myrthe regelt het Myrthe Nijboer

Dat brengt ons meteen bij stap 2. De allerbelangrijkste tip: wees flexibel en toon begrip! Het is voor iedereen een gekke tijd en niemand heeft antwoorden. 

We geloven heilig dat je krijgt wat je geeft, en daarnaast heeft het geen enkele zin heel zakelijk en egoïstisch te gaan zijn in deze tijden. Bridezilla? In je hok. Je kunt bijvoorbeeld flexibel zijn in het kiezen van een dag in de week. De kans is namelijk groot dat jullie favoriete leveranciers op alle vrijdagen en zaterdagen tot oktober al geboekt zijn. Dus denk eens na over een donderdag of een zondag? (Daar later meer over!) Of kunnen de fotograaf en stylist wel, maar de locatie niet? Misschien kan jullie stylist wel meedenken over het omtoveren van jullie tuin of de tuin van één van jullie ouders? Zou zomaar te gek kunnen zijn.

Stap 3: Denk buiten de lijntjes. Je las het hierboven al: we moeten creatief zijn, want echt, er is altijd een oplossing. Dit is iets wat wij samen met onze bruidsparen sowieso graag doen. Het geeft namelijk altijd bijzondere, persoonlijke en unieke resultaten. Zo brainstormen we vaak over ‘problemen’ of ‘hobbels’ op een dag. En keer op keer is de oplossing die daar uitkomt vaak het hoogtepunt van de dag!

Een voorbeeld: jullie hebben gepland om tot diep in de nacht te feesten op jullie bruiloft. Jullie backup plan willen jullie graag wel in 2020 plannen, maar de locatie die jullie willen behouden is niet meer beschikbaar op een vrijdag of zaterdag. Denk er eens over na om je dagindeling om te gooien en bijvoorbeeld na de ceremonie een groots borrel-feest te plannen, daarna van 19:30 tot 22:00 heerlijk te eten met zijn allen en af te sluiten met een mooie speech van jullie. Groots applaus, heel veel knuffels (want dat mag dan weer) en jullie worden met het dessert in je hand uitgezwaaid! Jullie gasten kunnen op tijd in bed liggen voor de volgende werkdag en jullie hebben de hele nacht nog samen… (over Corona-baby’s gesproken ;-))

Een ander voorbeeld: we mogen op een gegeven moment wel weer bij elkaar komen, maar met minder dan 100 mensen. Jullie Grote Dag heeft meer dan 100 gasten en ook veel mensen uit het buitenland. Jullie willen toch graag nog in 2020 trouwen. Ga geen vermagerde versie van jullie droomdag plannen, maar gooi het compleet om. Kies een intieme setting, maar laat het misschien wel live streamen als dat bij jullie past? Of plan een kleine ceremonie met heerlijk diner en later in het jaar (of volgend jaar) nog een groot feest. Dubbel genieten!

Stap 4: beslis tijdig en durf lef te tonen. Hoe moeilijk het ook is om je geplande dag te zien verdwijnen, het plan is niet weg. Je mag er alleen nog langer naar toe leven. Ha! Hoe eerder je beslist, hoe meer kans je maakt dat leveranciers nog flexibel zijn in andere data. Blijf bij jullie zelf en schroom niet ons via instagram vragen te stellen, we gaan daar binnenkort (donderdag 26 maart 2020) weer live om hier meer over te delen met jullie.

Veel liefs en we zien jullie graag online op instagram, maar ook 1-op-1 online sessies zijn natuurlijk mogelijk.

Let us know!

Liefs, Myrthe Regelt Het