Nederland28 maart 2020, door Maartje

Nederlandse ontsnappingplekje: Villa Oldenhoff, net buiten Abcoude

Nederland, 28 maart 2020, door Maartje

Nederlandse ontsnappingplekje: Villa Oldenhoff, net buiten Abcoude

Voor Little Escapes verbleven we al bij Boutique hotel De Witte Dame in Abcoude (alles over dat meer dan heerlijke hotel in een van de mooiste dorpen van het land, onder de rook van Amsterdam, lees je hier: De Witte Dame), en dat was een bijzonder waar genoegen. Maar... Nog eerder dan dat hotel was er landgoed Villa Oldenhoff, net buiten Abcoude en van dezelfde eigenaren. Ha!

Wel Abcoude maar liever niet deze plek? Check ook De Witte Dame even, en ook Vrijhaven Zwier, onze favoriet, ligt om de hoek. 

Villa Oldenhoff,Abcoude

Villa Oldenhoff,Abcoude

Hoewel De Witte Dame qua design misschien net iets moderner is (logisch, want nieuwer), is Villa Oldenhoff duidelijk de inspiratie geweest. De heerlijke B&B staat op een prachtige locatie midden in de polder aan rivier de Holendrecht.

Kleinschalig en reuze sympathiek is het hotel: er zijn zes grote kamers en twee nieuwe suites boven de stallen – vooral die laatste wil je boeken. Ruim zijn ze, licht (ramen overal!) en ze hebben zo’n vrijstaand bad waar de meeste mensen thuis alleen maar van dromen kunnen. Nog iets wat je waarschijnlijk gaat willen, het hele jaar door (want ook met slecht weer reuze knus): met de boot naar Villa Oldenhoff. Aanmeren kan namelijk voor de deur. Klap op de vuurpijl: je viervoeter mag mee.

Over vuurpijlen gesproken: Villa Oldfenhof is bij uitstek een dijk van een trouwlocatie. Je liefste mensen breng je onder op het landgoed zelf, de rest kan naar De Witte Dame (absoluut ook geen straf zeg maar). En dan trouwen maar. Uitgebreid eten in de eetzaal, en als het mooi weer is, zet je alles op in de groene weelde aan de achterkant van het hotel. Perfectie. Dat weten de eigenaren zelf ook: het zal zeke rniet de eerste keer zijn dat ze een dergelijk event hosten. Professionals zijn het, precies wat je wil tijdens de mooiste dag van je leven, non?