7 juli 2019, door Maartje

Hotel De Witte Dame, Abcoude

7 juli 2019, door Maartje

Hotel De Witte Dame, Abcoude

Een knap slaapadres ontbrak nog, maar ook dat probleem is inmiddels verholpen: enter boetiekhotel De Witte Dame, gevestigd in het gerenoveerde treinstation van Abcoude met polder Het Gein als achtertuin. En ja, dat is op zijn zachtst gezegd een heerlijk natuurgebied waar je je zondagochtend (of welke ochtend dan ook) door wil brengen. Beloofd.

Hotel De Witte Dame, Abcoude

Hotel De Witte Dame, Abcoude

Er zijn tien kamers voorzien van een eigen kitchenette en een luxe badkamer die je boekt vanaf 120 euro. De kamers zijn rustgevend, net als het restaurant op de begane grond waar in het najaar het diffuse licht door de halfronde ramen prachtig naar binnen sijpelt.

Eerlijk? Eerlik gezegd vinden we Abcoude een droom en Hotel de Witte Dame een parel van een boutiquehotel waarvan je niet wist dat ze in Nederland bestonden. Smaakvol en rustig – écht even weg uit de drukte van iedere dag. Niet voor niets is het zo’n adres dat zich leent voor een intieme privéfuif; een bruiloftdiner, een smaakvol verjaardagspartijtje, of gewoon voor een ‘never ending’ date night met je lief, want eten kun je er ook. ‘s Avonds en zeker ook ‘s ochtends als het ontbijt een van de hoogtepunten van het hele gebeuren is.

Niet zo gek dus dat Hotel de Witte Dame een van onze favoriete hotels in eigen land is; echt een Little Escape. En dat we het boetiquehotel selecteerden als een van de eerste ‘handpicked’ Barts Boekt! hotel is. Boeken? Dat doe je hier: BART BOEKT Hotel de Witte Dame