Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 July 2019
  • 07-07-2019
  • Afgelegen Oorden, Nederland

Bart Boekt: Hotel De Witte Dame, Abcoude

Bart Boekt: Hotel De Witte Dame, Abcoude

Abcoude is een wolk van een kunstenaarsdorp onder de rook van Amsterdam. Slenteren over de kinderkopjes en binnen gluren bij de gelukkige bewoners is een prima besteding van de zondagochtend, zo kunnen we verklappen.

Een knap slaapadres ontbrak nog, maar ook dat probleem is inmiddels verholpen: enter boetiekhotel De Witte Dame, gevestigd in het gerenoveerde treinstation van Abcoude met polder Het Gein als achtertuin. En ja, dat is op zijn zachtst gezegd een heerlijk natuurgebied waar je je zondagochtend (of welke ochtend dan ook) door wil brengen. Beloofd.

Hotel De Witte Dame, Abcoude

Er zijn tien kamers voorzien van een eigen kitchenette en een luxe badkamer die je boekt vanaf 120 euro. De kamers zijn rustgevend, net als het restaurant op de begane grond waar in het najaar het diffuse licht door de halfronde ramen prachtig naar binnen sijpelt.

Eerlijk? Eerlik gezegd vinden we Abcoude een droom en Hotel de Witte Dame een parel van een boutiquehotel waarvan je niet wist dat ze in Nederland bestonden. Smaakvol en rustig - écht even weg uit de drukte van iedere dag. Niet voor niets is het zo'n adres dat zich leent voor een intieme privéfuif; een bruiloftdiner, een smaakvol verjaardagspartijtje, of gewoon voor een 'never ending' date night met je lief, want eten kun je er ook. 's Avonds en zeker ook 's ochtends als het ontbijt een van de hoogtepunten van het hele gebeuren is.

Niet zo gek dus dat Hotel de Witte Dame een van onze favoriete hotels in eigen land is; echt een Little Escape. En dat we het boetiquehotel selecteerden als een van de eerste 'handpicked' Barts Boekt! hotel is. Boeken? Dat doe je hier: BART BOEKT Hotel de Witte Dame