Nederland, Amsterdam4 juli 2023, door Kim ten Have

Next Amsterdam in Noord: creative hub met dito menukaart

Nederland, Amsterdam, 4 juli 2023, door Kim ten Have

Next Amsterdam in Noord: creative hub met dito menukaart

Dacht je dat je alle hotspots van Noord al ontdekt had? Niet dus! Er is er één bij die je zeker niet mag missen: Next NDSM. Gelegen op de NDSM-kade, en je nieuwe niet-in-één-hokje-te plaatsen plek. Creatief zeker, maar dat kan ook niet anders als je je op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord vestigt. Wat namelijk ooit een grijs en grauw industriegebied was, is nu een bruisende broedplaats voor alles wat ook maar tegen cool, hip, alternatief en creatief aanschurkt. Next als creative hub past daar precies tussen. Je rolt, wandelt, fiets er vanaf de NDSM-pont zo tegen aan (niet te missen).

 

Oprichters Sjoerd Steenbeek en Michiel de Vries, die ook samenwerken bij het altijd fijne PLLEK, hebben hier een spot gecreëerd waar uiteten gaan een kick-ass avondje uit is! De hele dag door kun je losgaan op allerlei soorten cocktails en echt lekker eten in een knusse vibe. Zak onderuit op de comfy banken en hang lekker rond op het terras, bij de booths en aan de bar. Het feest gaat ook ná het diner door, met muziek, een op en top sfeertje en gastvrijheid waar je u tegen zegt. Uitbundig en cosmopolitisch tegelijk, om al die open minded mensen uit alle culturen en verschillende bubbels bij elkaar te brengen. Ben je een kunstenaar, feestbeest, borrelaar, koffieleut of culinaire freak; je past er sowieso tussen!

Next level interieur

Next level interieur

Next is een plek waar vernieuwing, down-to-earth-ness en verfijnde gerechten van head-chef Sander Louwerens met een verrassende twist centraal staan. De internationale menukaart van Next NDSM is op zichzelf al een ontdekkingsreis: Ҫilbir, kruisbes piri piri, muhallebi en nog veel meer gerechten en ingrediënten die je misschien even moet googlen. Een spiegeling van het karakter van Next, tikkie spannend maar alsnog toegankelijk. Durf te vragen naar advies, want ze weten wel raad met de perfecte match wijn-spijs combinatie.

En het interieur? Ook heel tof. Dit is ontworpen in samenwerking met TANK, bekend van de A’DAM Toren en Hotel Arena en het resultaat is meer dan geslaagd: grote ruimtes voelen intiem en kleine stralen grootsheid uit. Knap! Van een relaxte lounge, knusse privé hoeken tot een intiem diner voor twee of een ruime tafel voor een groter gezelschap. Voor de interieur fanaten onder ons: er is gebruik gemaakt van hennepstucwerk, bamboe voor de trap en in plaats van een tv hebben ze een kunstinstallatie boven de bar, waar op verschillende lagen dunne stof geprojecteerd wordt.

Het liefst vind je ons aan de enorme ronde bar, waar de barmensen nooit niet cocktails aan het maken zijn. Vond je jezelf al cocktail expert? Nou, hier laten ze zien wat next level cocktail shaken is. Smaakbommen van cocktails, en ook vrij unieke mixen van ingrediënten trouwens: van pistache, rooibos, cacao tot meringue. De cocktailkaart weerspiegelt het imago van Noord als het Brooklyn van Amsterdam: stoer, vernieuwend en trendy tegelijk, dit wil je proeven!

Uitzicht op de skyline van Amsterdam

Uitzicht op de skyline van Amsterdam

Plof in één van de love seats neer op de eerste verdieping aan het raam en dan krijg je het uitzicht op het bruisend NDSM-terrein en het IJ er gratis bij. Je zit binnen maar het voelt als buiten, want de schuifdeuren kunnen helemaal open, dus aan vitamine D en een frisse summer breeze geen tekort. Bekijk je dit liever op gelijke hoogte, rol dan door naar het terras van Next. Kortom, heerlijke nieuwe plek. Lekker veel reuring door alle cruiseschepen, kleine bootjes, Amsterdammers en toeristen, en dat met je kop in de zon. Voor je het weet, zit je er elke dag.

Next