15 mei 2018, door Maartje

Nieuw: Clubhouse Amsterdam

15 mei 2018, door Maartje

Nieuw: Clubhouse Amsterdam

Of we dit een net zo leuk fris en vrolijk plekje zouden vinden als zijzelf, zo vroeg het korte mailtje dat mijn inbox inrolde. Afzender: de mensen van het nieuwe Clubhouse. Het antwoord? Eigenlijk wel ja. De jongste van het Amsterdamse Marineterrein, hartje Amsterdam en o zo verstopt (hoera!) waar je ook favorieten als Restaurant Scheepskameel en Pension Homeland. Best wel onbekend terrein nog steeds, maar door ondergetekende zeker niet onbemind. Driewerf hoera dus voor de jongste van het oord: Clubhouse, een plek voor lunch én goede ideeën.

Clubhouse Amsterdam

Clubhouse Amsterdam

Het verhaal achter Clubhouse is gezellig: de mensen die de nieuwe zaak bestieren zijn namelijk aan de ene kant ontwerpers (ergo: alles ziet er waanzinnig en kleurrijk uit, the way we like it) en aan de andere kant de mensen achter Boys Bier (waarvan we thuis een heleboel bierglazen hebben gestaan. Gepikt ja. Sorry. Omdat we het logo zo leuk vinden, en het bier smakelijk) wat vooral puik nieuws is omdat dat de mensen zijn die destijds verantwoordelijk waren voor pop-up restaurant Répére (waar ik toen mijn verjaardag ook vierde, zó leuk en lekker vond ik het daar).

Afijn, zoals mijn schoonmoeder altijd zegt (wat wij eigenlijk een hele irritante opmerking vinden): “lang verhaal kort”: goed volk. Creatief volk. Volk met smaak. Op een toplocatie.

In de basis is Clubhouse een lunchroom met bovenal een goed terras. Kantinestijl dus, want een lekkere ongecompliceerde kantine, die kende het terrein nog niet. Betaalbaar, zonder pretenties, lekker en aantrekkelijk. Een BOYS biertje on the side natuurlijk.