26 oktober 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam: Bar Bitterbal

26 oktober 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam: Bar Bitterbal

Het is een terugkerend onderwerp als ik aan de babbel ben met verschillende chefs (ja, ook van die echte chefs die een ster hebben enzo, of bijna, of in elk geval net zo goed zijn): wat is er mis met een bitterbal? Is het antwoord negatief, dan is het gesprek snel afgelopen en ben ik geneigd nooit meer aan te schuiven bij de zaak van mijn gesprekspartner, maar dat gebeurde nog nooit: de bitterbal, of de kroket, zo u wilt, is namelijk heet!

Bar Bitterbal Amsterdam

Bar Bitterbal Amsterdam

En nee, natuurlijk bedoel ik dan niet heet-heet alsin je tong verbrand, maar dat-ie aan is. We deden m pas nog op Texel tijdens Texels Culinair in een aantal verrassende soorten en maten, en dat die hit in de lucht hing blijkt wel nu ook op de Amsterdamse Utrechtsestraat een zaak is geopend die een ode brengt aan, jawel, de bitterbal: Bar Bitterbal. Welkom!

Tijdens ADE deden we alvast een balletje en dat was natuurlijk, euh, bal (sowieso zijn de ballen-grappen niet van de lucht: wachten is nog op Barts Bal/ Bal Bart… En ja, dit is een open solicitatie).

Er zijn zo’n 20 soorten ballen op het menu (soms ook in kroketvorm die je op een boterham mag bestellen, kniesoor die er op let): met garnalen, verschillende soorten kaas (geit, oude Reypenaer, 4 kazen met tomaat), er is een Thaise vega-variant en met zwarte truffel (zo lekker!), met hert, kreeft en teriyai en mango… Jawel. Overigens zijn we ook bijzonder te spreken over de parmezaanse friet met truffel mayo. Een nieuwe aanwinst in Amsterdam town als je het ons vraagt, dat Bar Bitterbal.