3 maart 2020, door Imara Milatz

Nieuw in Amsterdam: De Kaasbar

3 maart 2020, door Imara Milatz

Nieuw in Amsterdam: De Kaasbar

Good old Dutch cheese in een heel nieuw jasje. De Kaasbaar aan de Ferdinand Bolstraat flikt het. Het net geopende restaurant (op de plaats waar voorheen het lieve De Taart van mijn Tante zat) verovert de markt met een geheel nieuw, spannend (spannend? voor kaas? jawel!), concept. Kaas is aan de beurt, en wat voor beurt! Bij Kaasbar Amsterdam krijg je kaas (joh) vooraf, kaas als hoofdgerecht, kaas on the side én kaas als dessert. We hebben het niet over de kaasplank maar over kaasijs. Ja, echt kaasijs (en dat is lékker joh!). Bonus: alle kazen zijn van Neerlands eigen bodem.

De Kaasbar

De Kaasbar

11 Februari namen de mannen van Kaasbar Amsterdam hun intrek in het bijzondere hoekpand aan de Ferdinand Bol. Prima locatie moeten we zeggen, om inde gezellige Pijp een horeca-ervaring als deze te vestigen. Afijn, De Kaasbar heeft überhaupt nog geen directe concurrentie dus locatie is hier alles behalve van toepassing. Wat wel van toepassing is, is het fantastische concept van De Kaasbar bedenkers. Je neemt er lekker plaats aan de (Kaas)bar en prompt rollen er aan de lopende band heerlijke kaasjes voorbij. Letterlijk: alle kazen worden namelijk op een loopband gepresenteerd (hoe leuk). Daar pak je ieder willekeurig kaasje naar smaak van de band en stel je zo je eigen diner samen. Let wel, (bijna) alles bestaat uit kaas. Aangevuld met hier en daar een, eveneens van Nederlandse bodem, charcuterie voor de nodige balans. Voor vegans is de Kaasbar minder leuk. Alle kazen zijn van écht Nederlandse koetjes, schaapjes en geitjes. Sorry.

Wij zijn enthousiast! Vooral omdat bij ieder kaasje een ander glaasje komt in de vorm van een lekkere pairing. Bij ieder (ja ieder) kaasje zijn verschillende wijnen en bieren geselecteerd.  Samen met topchef Thijs Bierlaagh hebben de mannen van Kaasbar Amsterdam ook nog eens heerlijke kaascombinaties samengesteld. Denk aan kaas met popcorn of zelfs kaas met een sprinkhaan. Het is maar net wat jij van de lopende band plukt.

Kaasbar Amsterdam