Nederland, Amsterdam1 maart 2020, door Julia van Baaren

Het Grote Bierdiner van Instock! (bij het nieuwe Chez Miné in Amsterdam)

Nederland, Amsterdam, 1 maart 2020, door Julia van Baaren

Het Grote Bierdiner van Instock! (bij het nieuwe Chez Miné in Amsterdam)

Dit is nog eens nieuws waar je blij van wordt: een nieuw biertje én een nieuwe hotspot. Daar moesten wij natuurlijk het fijne van weten. Instock (dat ervoor zorgt dat overgebleven groente en fruit een tweede leven krijgen) en Chez Miné (een spiksplinternieuw restaurant aan de Danzigerkade in Amsterdam) hebben hun krachten gebundeld en dat heeft geresulteerd in Het Grote Bierdiner. Dat betekent zo veel als een driegangendiner afgewisseld met korte talks van de organisatoren, zodat je wordt geïnformeerd over wat er op je bord ligt. Naast je biertje, that is.

The Grote Bierdiner

The Grote Bierdiner

Bovenstaand schreven we al eerder over Het Grote Bierdiner, en wij zouden Barts Boekje niet zijn als we niet ook nog even verslag uitbrachten. Dan voelt het alsof jullie er toch een beetje bij waren. Want hoe was het? En bovenal: who’s the new kid in town? Daar kunnen we kort over zijn: dat is ‘boos bier’, een fruitig witbier gemaakt van frambozen. Een waardige opvolger van het bestaande pieper- en bammetjesbier als je het ons vraagt. Nu zijn wij niet de grootste kenners als het gaat over bier maar we weten wat we lekker vinden, en dus is dit frisse flesje een mooie aanwinst.

Maar de avond behelsde meer dan de onthulling van het biertje alleen: we schoven natuurlijk aan bij InStock voor drie gangen vol gered eten. Oké, vier, als je de amuse meetelt. Lange tafels, kaarsjes en goed gezelschap afgewisseld met korte speeches over het hoe en wat van het eten en de biertjes. Van een amuse met bloemkool tot een hoofdgerecht van aardappel en pompoen, zo’n beetje iedere groente passeerde de revue. En dan was het nog lekker ook. Eenmaal aangekomen bij het dessert hadden we al meer bier op dan normaal in een maand en moest het boze biertje nog komen, maar we zijn maar wat blij met deze ontdekking.

Dat maakt de keuze op het eerstvolgende zonnige terras makkelijk.

En nu? Als de wiedeweerga een keertje langs InStock, om eten te redden en vooral veel bier te proeven. Je doet er geen mens kwaad mee  en god, wat is het lekker.