27 mei 2019, door Maartje Diepstraten

Nieuw in Breda: restaurant de Botanist Breda

27 mei 2019, door Maartje Diepstraten

Nieuw in Breda: restaurant de Botanist Breda

Prachtige plek met een prachtig terras. Klinkt bekend? Kan kloppen: u herinnert zich vast het lijstje waarin onder andere Seafoodbar de Trapkes in Breda opgenomen was (Nieuwe restaurants in Breda). Een rijtje dat nog steeds leuke en actueel is, behalve het restaurant van de zeevruchten - die is niet meer. Jammer? Jawel. Want we vonden het er fraai en lekker. Maar de Seafoodbar moest gaan en maakte plaats voor De Botanist. Goed nieuws toch wel hoor.

restaurant de Botanist Breda

restaurant de Botanist Breda

De Botanist greep de gelegenheid aan om te leren van wat bij De Trapkes niet lekker werkte, liet de mooie elementen intact en vulden dat aan met een fris interieur voor hun (cocktail)bar met restaurant aan de Tolstraat.

Even terug naar die naam, want die komt uiteraard niet uit de lucht gevallen. Zo worden er botanicals (kruiden) verwerkt in cocktails en – uiteraard – in het eten. Om die reden staan er bassins met kruiden in de keuken, alles voor het grijpen voor de koks. Die manier van werken kwam terug in de inrichting (ergo het plantenbehang). Plus: overal planten. Op de menukaart staan vooral plateau’s: er is een Oosters Plateau (beef taki met ketjap en sesam, Sate Lilit met pittige saus, tonkatsu met wasabi crème coquille en black tiger garnaal met zeekraal), een Hollands Plateau (asperges met hollandaise en zalm, gegrilde oosterschelde geelvin, steak met VOC-kruiden en eendenbout met marmelade) en meer van dit.

Alleen een drankje scoren is ook een aanrader (in de weekenden is er een DJ). Ook een goed plan: brunchen op zondag. Aanschuiven aan lange tafel om het weekend culinair af te sluiten. Tref je een thema-brunch, dan liggen de ingrediënten van de Bloody Mary’s op tafel zodat je zelf je perfecte drankje kunt samenstellen. Wel even reserveren want de plaatsen zijn beperkt. Dat kan hieronder. Kind kan de (botanische) was doen. O, en sla voor de witte chocolademouse niet over. Any time of the day will do.

foto met terrasstoelen via @DanaBach