Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
24 June 2019
  • 27-05-2019
  • Breda, Eten & drinken, Nieuw

Nieuw in Breda: restaurant de Botanist Breda

Nieuw in Breda: restaurant de Botanist Breda

De Botanist, dat klinkt eerder als een apotheker maar niets is minder waar; we hebben het hier over een kakelvers restaurant in het mooie en immer bourgondische Breda: restaurant de Botanist. De nieuwe zaak zou zomaar een bekende kunnen lijken: de Botanist huis is het monumentale Trapkes-pand op de hoek bij de haven.

Prachtige plek met een prachtig terras. Klinkt bekend? Kan kloppen: u herinnert zich vast het lijstje waarin onder andere Seafoodbar de Trapkes in Breda opgenomen was (Nieuwe restaurants in Breda). Een rijtje dat nog steeds leuke en actueel is, behalve het restaurant van de zeevruchten - die is niet meer. Jammer? Jawel. Want we vonden het er fraai en lekker. Maar de Seafoodbar moest gaan en maakte plaats voor De Botanist. Goed nieuws toch wel hoor.

restaurant de Botanist Breda

De Botanist greep de gelegenheid aan om te leren van wat bij De Trapkes niet lekker werkte, liet de mooie elementen intact en vulden dat aan met een fris interieur voor hun (cocktail)bar met restaurant aan de Tolstraat.

Even terug naar die naam, want die komt uiteraard niet uit de lucht gevallen. Zo worden er botanicals (kruiden) verwerkt in cocktails en - uiteraard - in het eten. Om die reden staan er bassins met kruiden in de keuken, alles voor het grijpen voor de koks. Die manier van werken kwam terug in de inrichting (ergo het plantenbehang). Plus: overal planten. Op de menukaart staan vooral plateau's: er is een Oosters Plateau (beef taki met ketjap en sesam, Sate Lilit met pittige saus, tonkatsu met wasabi crème coquille en black tiger garnaal met zeekraal), een Hollands Plateau (asperges met hollandaise en zalm, gegrilde oosterschelde geelvin, steak met VOC-kruiden en eendenbout met marmelade) en meer van dit.

Alleen een drankje scoren is ook een aanrader (in de weekenden is er een DJ). Ook een goed plan: brunchen op zondag. Aanschuiven aan lange tafel om het weekend culinair af te sluiten. Tref je een thema-brunch, dan liggen de ingrediënten van de Bloody Mary's op tafel zodat je zelf je perfecte drankje kunt samenstellen. Wel even reserveren want de plaatsen zijn beperkt. Dat kan hieronder. Kind kan de (botanische) was doen. O, en sla voor de witte chocolademouse niet over. Any time of the day will do.

foto met terrasstoelen via @DanaBach