Frankrijk, Parijs1 juli 2019, door Maartje

Nieuw in Parijs: de goddelijke Le Pied-à-terre van conceptstore Merci Paris

Frankrijk, Parijs, 1 juli 2019, door Maartje

Nieuw in Parijs: de goddelijke Le Pied-à-terre van conceptstore Merci Paris

Mooi nieuws op de maandagochtend (of dinsdag, of woensdag, of... you get the point): we keken onlangs binnen bij de nieuwe pied-à-terre van conceptstore Merci in Parijs (je kent 'm wel, al jaren de meest begerenswaardige conceptstore van - toch wel - Europa). Alles willen we altijd hebben wanneer we bij Merci zijn, niet in de minste plaats alles aan groot en klein huisraad. Horeca had de groep al en het was slechts een kwestie van tijd tot de mensen van Merci Paris een eigen appartement in de verhuur zouden gaan gooien. En die dag is nu daar! Et voilà, Le Pied-à-terre van conceptstore Merci Paris.

Le Pied-à-terre Merci Paris

Le Pied-à-terre Merci Paris

Een van de redenen (de belangrijkste) waarom we hier zo dólenthousiast van geraken, is vanwege de looks van het stadsoord. Wat een ezelsbruggetje is naar een belangrijke ‘coming soon’ hier op Barts Boekje HQ: een ‘Bartje’, ofwel een adres dat op Barts Boekje mag/moet, is te allen tijde goed gelukt in zijn looks. Je kunt er vaak lekker eten en het is er leuk, maar de looks zijn altijd belangrijk geweest. Dat vertaalt zich in reizen en horeca, en in Bart Bouwt. Dat laatste gaan we snel (heel snel!) verder uitbreiden (stay tuned) en het nieuwe appartement van conceptstore Merci in Parijs belichaamt eigenlijk alles wat Bart Bouwt is/moet zijn. Want, en daarmee vallen we echt niemand aan, we missen wat op het gebied van interieur binnen de Nederlandse markt. Online vooral. Alles blijft zo… Braaf. Zo binnen de lijntjes. Zo kleurloos. Het gros dan hè, het gros. En dus gaan we dit zelf doen, met locaties zoals Le Pied-à-terre Merci Paris als inspirerende voorbeelden (daar hebben we er nog wat van hoor). Hier reserveer je Le Pied-a-terre Merci.

Het is immers niet voor niets dat je in interviews op de vraag ‘waar krijg je je inspiratie vandaag’ 9 van de 10 keer als antwoord leest: “van onze reizen”. Want het ís inspirerend, al die hotels en horeca (en shops en mensen!) in het buitenland. En wat is er leuker dan wat je op reis ziet, en waar je zo’n leuke tijd hebt mogen beleven, in je eigen huis of appartement voortzetten? Al is het maar een heel klein beetje? Juist. Je wil het. Wij willen het. Iedereen wil het. 😉

Want het ís inspirerend, al die hotels en horeca (en shops en mensen!) in het buitenland. En wat is er leuker dan wat je op reis ziet, en waar je zo’n leuke tijd hebt mogen beleven, in je eigen huis of appartement voortzetten?

En niet alleen wij worden razend enthousiast van een kleurrijk, inspirerend huis. De mensen van Merci, toch al het toonbeeld van goede smaak, droomden al jaren van een appartement in de verhuur. Een plek waar alle philosophy and values van het merk terug konden komen. Een familiehuis moest het worden, groot genoeg voor iedereen. Een flat met een leefkeuken en een grote eettafel, plofbanken en historische elementen. Kunst aan de muur en bedden waarin je kunt verzuipen tussen de kussens en dekens overtrokken met Merci’s eigen linnen beddengoed (de beste tip om een beetje van het appartement mee naar je eigen huis te nemen is dit linnen: werkelijk prachtige kleuren en steengoede kwaliteit). Vinden doe je de flat bijna boven de winkel aan Boulevard Beaumarchais in Parijs. 

Wil je gaan logeren, dan moet je even het aanvraagformulier invullen. Aan Booking.com o.i.d. doet Merci – uiteraard – niet. Het moet wel uniek blijven. Leuk vinden we trouwens het ‘open to all‘ bij het aanvraagformulier. Wat een kleine sneer lijkt naar de vele membership only/knappe-mensen-only plekken die de wereld rijk is. Handjes – nogmaals – op elkaar voor Merci Paris.