23 oktober 2018, door Maartje

Nieuw Nederlands baby- en kidslabel: JENEST

23 oktober 2018, door Maartje

Nieuw Nederlands baby- en kidslabel: JENEST

Fijn ook altijd als er een Nederlands label is dat dit soort softness predikt. Hear hear dus voor de lancering van JENEST, een nieuw organic kleding- en accessoire merk voor baby’s, kinderen én moeders (stay tuned) van het Nederlands-Portugese duo Anneke en Melanie. Beide moeder (uiteraard willen we bijna zeggen) en beide altijd op zoek naar ingetogen, kwalitatieve, tijdloze kledingstukken die bij het ultieme familiegevoel passen. Op zoek, tot ze het zelf lanceerden that is. 

JENEST Amsterdam

JENEST Amsterdam

Je kunt de twee kennen van het eerdere Kids to Kids, een boetiek met o.a. vintage kinderkleding uit Portugal en het eigen Kids to Kids merk. Dat was prachtig, mooi en een aanrader maar misschien nog net niet helemaal wat het moest zijn. Het nieuwe JENEST is dat wel. Zie het als the next step en het ‘nest’ dat Anneke en Melanie zochten. Een merk dat hun organic kleertjes en accessoires nog beter tot hun recht laat komen. Fan ben ik van het concept: mijn moeder heeft nog babykleertjes vroeger. Een doopkleed, een lakentje, slofjes… Tot op de dag van vandaag vind ik juist die het aller-prachtigst. Nu ben ik absoluut ook dol op allerlei luipaardprints en kleurige motiefjes maar doorgeven zie ik mezelf ze niet zo snel doen. Nee, dan de heerlijke fluwelen onesies (fluwelen onesies!) in mooie subtiele, tijdloze grijstinten, met een kraagje als je wil (een kraagje!). Zo zoet. Of gehaakte slofjes. En de prachtige JENEST mutsjes en eenvoudige precies-goed rompers… (en kijk nou die beelden). Tijdloos mooi, en dat zijn ze over 50 jaar nog.

Even terug nog naar dat concept: tradities, familie, een warm nest… Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van JENEST. Dat resulteerde zoals gezegd in een verzameling klassieke items. Snelle collecties en iedere seizoen weer een nieuw statement horen daar niet bij. Mee eens. Dat doen de JENEST dames dus ook niet: het gros van de collectie is on-going zodat je nooit mispakt wat betreft je lievelingspakjes. Maar hoewel ook onze smaak behoorlijk stabiel is, doet verandering van spijs natuurlijk wel eten, vandaar dat er wél regelmatig aanvullingen op de collectie zijn, iets nieuws voor ieder seizoen. Wel zo duurzaam ook overigens, kleding gemaakt van alleen natuurlijk katoen en andere organic materialen die niet na een seizoen ‘uit’ zijn.

Prachtig leuk en mooi en we willen alles voor die kleintjes. Maar we willen soms (oke, regelmatig) ook wel graag weer eens wat voor onszelf. Willen Melanie en Anneke ook, dus zorgden ze, in het verlengde van die tradities versus het ultieme familienest, een aantal comfi thuisstukken voor moeders. Of niet-moeders hoor, die mogen ze ook aan. 2 heerlijk (slaap)hemden van natuurlijk katoen (zo zacht), een fraaie grijze kimono en uiteraard heerlijke sloffen met schapenbont.

Nog heel even over die naam: klinkt hartstikke internationaal JENEST, maar stiekem staat er letterlijk ‘je nest’. Jullie nestje dus. Het heerlijke thuis zijn in de periode direct na de geboorte van je kleintje en de eerste kinderjaren. Vandaar dat iedere JENEST item voorziet in een behoefte die bij die periode past: kraamproducten, body- en babypakjes (met van die zoete kraagjes – het oog wil ook wat) en klassieke en onmisbare home wear en nachtkleding voor kinderen en moeders. Alle JENEST items worden in eigen beheer ontwikkeld en vervaardigd in een atelier in Porto, Portugal, waar uitsluitend gewerkt wordt met hoogwaardige materialen zoals GOTS gecertificeerd katoen.