24 januari 2019, door Maartje

Nieuw: WE ARE FAMILY & FRIENDS @ ZUID AMSTERDAM

24 januari 2019, door Maartje

Nieuw: WE ARE FAMILY & FRIENDS @ ZUID AMSTERDAM

Het onderwerp van gesprek is Restaurant ZUID in Amsterdam, Amsterdam Zuid uiteraard, een van de zaken van chef Michiel van der Eerde. Het restaurant lanceert namelijk het o zo leuke en gezellige 'We are Family & Friends' concept: op zondag vroeg en lang tafelen voor grote én kleine gasten. Categorietje goed gedaan wel, lees maar mee...

We Are Family & Friends @ ZUID Amsterdam

We Are Family & Friends @ ZUID Amsterdam

Goed om te weten: het We Are Family & Friends concept is er voor iedereen: een restaurantprogramma op zaterdag en zondag voor koppels, vrienden, gezinnen, single moms and dads, neven, nichten en je opa – iedereen dus. Vanaf 27 januari opent de zaak beide dagen van het weekend haar deuren van 10.00 uur in de ochtend tot 15.00 uur in de middag voor een uitgebreid ontbijt en een lange lunch. Plus: op zondagavond/ einde middag kun binnen lopen voor een extra vroeg diner: van 17.00 tot 19.00 uur (dus geen reservations only vanaf 19 uur – precies wat je wil als je met kleine eters op stap bent). Wat je dan krijgt, mocht je binnenwippen voor een spontaan (familie)diner? Een menukaar zoals je die van ZUID gewend bent (LEKKER) én een goede hamburger met friet op het menu, net als een mals kippetje voor de kleintjes.

En denk nou niet… O jee, dat wordt dus een hele kids-take-over… Mis! We zeiden het al: het concept is bedacht voor iedereen. Ja, het is bedacht om ook ouders met jonge kinderen de kans te geven om in het weekend lekker uit eten te gaan maar Team ZUID waakt er voor dat het hele restaurant overgenomen door gillend en krijsend klein spul. Hoe? Door de zaak in drie ‘wijken’ te verdelen. De zijvleugel van het restaurant is adults only. In het midden zitten de grotere kinderen samen met volwassenen aan tafel (hier staan spelletjes zoals ‘Mens erger je niet’ en ‘Wie ben ik’ klaar) en de derde wijk is kids only: een kinderparadijs. Er zijn tekentafels, Skippy-dieren, kleurplaten, speelgoed, een krijtbord, een tipi-tent, een houten treinrails en meer van zulks. Op de tafels staan snoepkomkommers en tomaatjes en kleine Zuid gasten krijgen zelfs een cadeautje mee naar huis. Natuurlijk is ook het menu aangepast: de nieuwe dagkaart kent de hele week onder andere het hele weekend lang een tosti, huisgemaakte granola en taart. Er staat standaard landbrood van het Vlaamschbroodhuys met smeersels en snoepkomkommertjes en -tomaatjes op tafel en in het weekend wordt het nieuwe menu aangevuld met wisselende specials zoals pancakes, wentelteefjes of wafels.