30 juli 2021, door Maartje

Je wist niet dat je niet zonder kon (of wilde): het NOA daybed van Auping

30 juli 2021, door Maartje

Je wist niet dat je niet zonder kon (of wilde): het NOA daybed van Auping

Mogen we het hier alsjeblieft nog heel even over onze nieuwe Auping-liefde hebben? Je wist namelijk echt niet dat je niet zonder kon (of wilde) tot je aan het Noa daybed van de Nederlandse koninklijke beddenmakers verslingerd raakte. Dat gebeurde hier namelijk. Noa, dat is de naam van een van de Auping beddenlijnen die we toch altijd al beeldig vonden, maar tsja, we hebben 'maar' één (ouder)slaapkamer en twee bedden, dat ging wellicht wat ver. Tot ons oog viel op het NOA daybed: een eenpersoonsbed met aan een kant wielen zodat het bed eenvoudig te verplaatsen is en perfect (maar echt: perfect) als extra bedbank functioneert in huis en tuin (als je wel een beetje oplet met té Hollands weer - het bed is immers van hout en stof dus teveel regen gaat Noa niet tolereren) tuin.

NOA daybed by Auping - multifunctioneel in huis en tuin

NOA daybed by Auping - multifunctioneel in huis en tuin

Bij ons heeft ‘onze’ Noa deze zomer zodra de zon ook maar een beetje schijnt een prominente plek in de tuin, maar zodra de zomermaanden weer voorbij zijn, of het weer omslaat, verkast Noatje naar binnen. Dat is eenvoudig gefixt met dank aan de wielen aan één kant: zo rijd je hem eenvoudig overal heen. Het day bed is namelijk multi-inzetbaar: als chill plek in en rond het huis, als extra logeerbed, als bank en als knappe (televisie)hoek waar ieder gezinslid zich even lekker terug kan trekken in een vergeten hoekje in huis. Je rolt het Noa daybed namelijk  – met dank aan eerder genoemde wielen – eenvoudig van de ene naar de andere kant en dankzij het (hele fijne: we hebben het immers wél over Auping) matras dat met stevig klittenband bevestigd is, en de hoofdrol die eveneens met een band vast zit, is het bed hufterproof voor iedere leeftijd.

En dan hebben we het niet eens over de kleurstellingen en -opties gehad: ga je voor een Noa daybed (trust us, je wil daarna niet anders meer), dan kun je dus uit echt legio opties kiezen aan kleuren. Wij gingen voor licht hout en frisgeel, omdat we dat buiten zo lekker vinden (en straks binnen hetzelfde), maar je kunt voor ingetogen beige tinten gaan of voor stijlvol en klassiek donkerblauw – om maar wat te noemen. Voor elk huis en voor elke tuin is er sowieso een combinatie. Een mooi bruggetje naar de uitgebreide stofcollectie van Auping die zich ieder seizoen meer en meer uit (lijkt?) te breiden. Want Auping maakt dus niet alleen de beste bedden, ze slaan de handen ook meer dan eens ineen met de beste makers van de mooiste stoffen. Zo is er een Kvadrat collectie die echt waanzinnig mooi is. Bovendien kun je, als je een onderstel hebt (in de toekomst), altijd nog switchen van matras en zodoende van kleurstelling, aangezien de basismodellen in principe in de collectie blijven. Een Auping koop je immers niet voor één seizoen… Meer stylingtips are on the way! Stay tuned.

Auping