Nederland, Den Haag12 juni 2022, door Michel + Renske

Eten bij Nona in Den Haag is table d’hôte op z’n best

Nederland, Den Haag, 12 juni 2022, door Michel + Renske

Eten bij Nona in Den Haag is table d’hôte op z’n best

Niks leukers dan echt goed eten, verse ingrediënten en een enorm enthousiaste dame in de keuken. Je krijgt het allemaal als je een plekje boekt bij Nona in Den Haag.

Julia runt daar met liefde beneden in haar woning een restaurant genaamd Nona. Van donderdag tot zondag kun je (op reservering) aanschuiven voor een fantastisch 4 gangen menu met het fijne table d'hôte concept.

Nona

Nona

Laten we bij het begin beginnen. Julia (aka Nona) groeide op in Italië en was vooral zomers op het waanzinnige eiland Sicilië te vinden. Daar kreeg ze uiteraard het beste van het eiland mee, waaronder de keuken.

Geen wonder dat de liefde die ze voor de keuken had resulteerde in een serieus vakmanschap; zelf Italiaans koken met de beste producten. En daarom verzorgt Julia vier avonden per week een- alles er op aan- avond voor de gasten die vooraf reserveren. Dit alles aan de Mauritskade in Den Haag, onder haar woning, waar ze op de begane grond een klein restaurant heeft gecreëerd.

Via Instagram of via Nona haar site maak je een reservering. In het fijne maar kleine zaakje passen zo’n vier man aan de bar (beetje krap, dat wel) en acht mensen aan de tafeltjes. Het is nog wachten op een vergunning voor twee buitentafeltjes waar je tot laat in de avond van de zon kan genieten en daar je vier gangen laat serveren.

Siciliaans eten en drinken

Siciliaans eten en drinken

Wanneer je neerstrijkt kan het genieten beginnen. Vooraf kun je eventuele wensen doorgeven, maar verder is het – genieten en verrassen.

De liefde van Julia voor verse producten proef je in elke gang, verse tuinerwten, heerlijke ricotta en niet onbelangrijk; fantastische kwaliteit pasta. Naast deze fijne bijkomstigheden zit het ook helemaal snor met de wijnsmaak van Julia. Ze adviseert je graag en schenkt met liefde haar favorieten wijnen in.

Toe krijg je een waanzinnig dessert (daar is Julia enorm goed in hebben we van vele bronnen) en een lekker potje verse koffie. Na tafelen it is.