Nederland, Den Haag16 april 2022, door Michel + Renske

Prestigieus slapen doe je bij Voco Hotel in Den Haag

Nederland, Den Haag, 16 april 2022, door Michel + Renske

Prestigieus slapen doe je bij Voco Hotel in Den Haag

Time for some Den Haag! Er is genoeg te beleven in de politieke stad van ons land. Naast de lekkerste restaurants in Den Haag lijken de leuke slaapplekken zich ook steeds beter te ontpoppen en vermenigvuldigen. Team Bart sliep bij Voco hotel, een ware parel in hartje centrum 070, op een koprol afstand van de Ridderzaal. Een hotel met karakter in een oud bankgebouw (met de kluis nog in tact, jawel). Prestigieus slapen doe je bij Voco Hotel in den Haag.

Voco

Voco

Wie bij Voco over de drempel stapt, treft iets heel anders aan dan dat de buitenkant doet vermoeden. Het adembenemende pand (groots, bijna royal) laat van binnen een hele andere kant van zichzelf zien. Eenmaal binnen zie je een modern interieur met als middelpunt een fantastisch atrium. Deze gaat tot zes verdiepingen de hoogte in en alle kamers grenzen hieraan.

De receptie is onderverdeeld over drie heerlijke open counters. Doei ouderwets inchecken, hallo rust.

En dan door naar het restaurant. Half in het atrium bevindt zich Botanica, het restaurant van het hotel. We moeten de knusse hoekjes en tafeltjes zeker een pluim geven, want echt lekker plaatsnemen doe je aan de ronde tafels met een bank in de vorm van een halve maan. Ook leuk is een plekjes tussen het groen van de hoge planten in de lounge stoelen, waar je heerlijk tot rust komt na een dag in de stad.

Kamers

Kamers

De kamers van Voco zijn heerlijk ruim opgezet. Zo is zelfs de cosy (het kleinste kamertype) heerlijk licht en ruimtelijk. Als je het ons vraagt? Je hebt ook een cosy die uitkijkt op het atrium, doen dus. Daarnaast zijn er suites te boeken die net wat meer ruimte bieden, een zitje, een bank; je kent het – net wat meer luxe of ruimte om ook wat werk te verzetten vanachter een bureau.  Overigens ook perfect voor met je kroost, want dan wordt die bank in mum van tijd een slaapbank en is er zo een babybedje neergezet. Even aangeven bij je reservering en een kind kan de was doen – of meteen dat bed in dus.

Dineren doe je bij Botanica - kitchen&bar

Dineren doe je bij Botanica - kitchen&bar

‘s Avonds eet je bij Botanica een mix van kleinere gerechtjes. Vis, vlees maar ook veel vegetarische opties; voor ieder dus wat wils. De “cabbage”- wij mogen spitskool zeggen- is zalig en moet absoluut besteld worden. Top het af met een (zoet) aardappelfrietje en je diner is compleet. Als je gaat logeren kan je ook een combideal nemen (hotel plus diner), maar kijk vooral even op de site naar de leuke arrangementen die het hotel aanbiedt.

Hadden we je al gezegd dat het hier ook heerlijk is om een snack te nemen met een goed glas wijn of bier van de tap? Nou bij deze dus. Kom je met de kids? Kleurplaten liggen klaar en  potloden (geslepen, we zien wel eens anders) worden in een bakje met liefde langs gebracht. Iedereen gegarandeerd ontspannen.

 

Ultramarijn - Welcome abroad

Ultramarijn - Welcome abroad

Mocht je het nog geen bedtijd vinden dan rol je zo van restaurant naar bar. Bij Ultramijn vind je een heerlijk gemixt publiek; jong oud, hotelgast of vanuit de straat aan komen waaien. Deze mix van mensen maakt de sfeer misschien extra goed. Bij Ultramarijn kom je als het ware aan boord van een schip, vandaar het zee thema dat zich zowel in de bar afspeelt als op de cocktailkaart. Van oost naar west, van zuid naar noord; op alle windstreken is een cocktail gebaseerd – vinden we leuk en origineel. Mocht je een absolute favo classic hebben dan wordt die ook met liefde en kundigheid door het bekwame personeel gemaakt. Beneden in de cocktailbar is de kluis (van het bank tijdperk van het pand) nog te vinden. Zeker even een kijkje nemen dus.

Op zoek naar een slaapplek in Den Haag? bij Voco zit je meer dan goed. Ligging centraal, personeel mega lief en bekwaam en van alle gemakken voorzien.