31 mei 2020, door Nina van Hilst

November Hands: voor de liefde voor handgemaakte aardewerk

31 mei 2020, door Nina van Hilst

November Hands: voor de liefde voor handgemaakte aardewerk

Tien jaar geleden hadden we toch niet kunnen voorspellen dat ons hart een sprongetje zou maken van handgemaakte aardewerk. Dat we een liefde kregen voor hand made kopjes, vazen en ander steengoed. Alleen maar om mooi te zijn op een sierplank. Of om dagelijks blij van te worden om uit te drinken of van te eten. Anyway, we vonden weer zo'n heerlijke merkje. November Hands maakt unieke keramiek kopjes, vazen en meer. Juist ja, weer een merk om je aardewerk liefde mee te stillen.

November Hands

November Hands

Herken je die liefde voor keramiek? Dan moet je November Hands leren kennen. Het werk van Hannah Li is herkenbaar aan de aardetinten en natuurlijke rondingen. Kopjes in ronde vormen. Een vaas met een rond handvat. Stevige mokken.  En steeds werkt ze weer aan nieuwe items. De hele lijn heeft een 70’s feel. Ze zouden bijna uit de kast van je bewaar-grage tante kunnen komen. Alleen is het keramiek van November Hands toch echt helemaal van nu.

De stoneware van November Hands is met de hand gebouwd of op een wiel gemaakt. De natuurlijke eigenschappen van de klei zijn nog zichtbaar. Soms blijven items ongeglazuurd aan de buitenzijde om de verschillende terra kleuren en structuur van de klei goed te behouden. En voor enkele items wordt een lichte transparante glazuur gebruikt.

Hannah Li zit momenteel nog lekker met haar handen in de klei. En de website is nog even wachten. Items zijn via Instagram te bestellen. De kopjes zijn tussen de €26 en €32 per stuk. En de bucket vase is €68. Houd November Hands op Instagram in de gaten, want er komt binnenkort een verkoopmomentje in stories aan.